Håndværk og kultur

Se her

UDSTILLINGEN 2024
21. - 22. juni kl. 10 - 17

Køb billet til udstillingen fredag her

Køb billet til udstillingen lørdag her

Vi glæder os igen i år til at byde alle velkommen til vores udstilling her på højskolen.

Noget af det, du kan opleve i løbet af de to dage, er elevernes samtaleudstilling, artist talks, fællessang og workshops. Eleverne har en salgsbod med egne ting, og elevforeningen har som altid en spændende udstilling. Vores fantastiske køkken sælger kaffe, te, saft, surdejsbolle m/ost, rugbrødssandwich og hjemmebag, som kan nydes enten inde eller ude.

Som noget nyt i år vil der i haven være et telt med særligt fokus på bæredygtighed, der er en del af skolens nye omfattende projekt "Tekstil Omtanke - fra forskning til hverdag". Et område vi har stillet skarpt på i de kommende 3 år. I teltet afholdes workshops, der giver inspiration til bæredygtige løsninger.

Fredag skydes det hele i gang med åbningstale med afsløring af, hvem der har vundet kunsthåndværkernes konkurrence med temaet ”vand”. Værkerne er forinden blevet bedømt af Charlotte Jul redaktør, forfatter og curator & Ane Cortzen, TV-vært og arkitekt, som har fundet hver deres vinder. Lørdag eftermiddag afsløres publikumsprisen.

I haven er der samtidig med udstillingen det smukkeste marked, hvor nogle af landets dygtigste kunsthåndværkere indbydes til at vise og sælge deres produkter.

PROGRAM:

Fredag 21. Juni

Kl. 10.00 Åbningstale ved Troels Laursen / kunstkritiker, foredragsholder og præst

Kl. 11.00 Samtale-Udstilling / se elevernes arbejde og hør dem fortælle

Kl. 11.00 Workshop Tekstil Omtanke / Broderist Trine Runge Jessen / broderede knapper

Kl. 11.00 Workshop / Hanne Holtzmann / læderhåndsyning

Kl. 12.00 Artist Talk

Kl. 12.15 Workshop Tekstil Omtanke / Alma Storm / vævning med genbrugsmaterialer

Kl. 13.00 En elev fortæller

Kl. 13.30 Workshop Tekstil Omtanke / Broderist Trine Runge Jessen / broderede knapper

Kl. 14.00 Workshop / Mette Danielsen / Småt og Blåt

Kl. 14.45 Workshop Tekstil Omtanke / Marianne T. Petersen / Plisseret håndsmykke

Kl. 16.00 Workshop Tekstil Omtanke / Alma Storm / vævning med genbrugsmaterialer

Lørdag 22. Juni

Kl. 10.00 Morgensang ved Nikolai Terp Vangkilde, Skals Efterskole

Kl. 11.00 Samtale-Udstilling / se elevernes arbejde og hør dem fortælle

Kl. 11.00 Workshop Tekstil Omtanke / Alma Storm / vævning med genbrugsmaterialer

Kl. 11.00 Workshop / Hanne Holtzmann / læderhåndsyning

Kl. 12.00 Artist Talk

Kl. 12.15 Workshop Tekstil Omtanke / Marianne T. Petersen / Plisseret håndsmykke

Kl. 13.00 En elev fortæller

Kl. 13.30 Workshop Tekstil Omtanke / Amy Lyngaa / Fra reparation til dekoration

Kl. 13.30 Live musik i haven / Duoen Kristian Rusbjerg og Mathias Søndergaard

Kl. 14.00 Workshop / Mette Danielsen / Småt og Blåt

Kl. 15.00 Fællessang / musik til sang med Kristian Rusbjerg og Mathias Søndergaard

Kl. 16.00 Workshop Tekstil Omtanke / Amy Lyngaa / Fra reparation til dekoration

Kl. 16.00 Afsløring af publikumsprisen ved Bestyrelsesformand Kirsten Schmidt

Kort over udstillingen

DET SMUKKESTE MARKED 2024

Tekstil
Lotte Kjær, Pia Toustrup, Lene Frantzen, Liselotte Hornstrup, Margit Korshøj

Glas
Anne Flohr

Smykker
Kirsten Bak, Sidsel Christensen, Mette Täby Jensen, Karoline Kalsø

Keramik
Helle Bovbjerg, Helene Engholm Michelsen, Lærke Møller Hansen, Karina Weirauch, Karen Marie Hilligsøe

Andet
Anne Mette Hjørnholm, Nina Ferlov, Kathrine Kjærsgaard, Jette Nørregaard, Therese Maria Jessing

Upcomming
Maria Kildahl, Charlotte Kluge og Sigrid Bendixen

I haverne kan du møde den lokale biavler og hans velsmagende Skals- højskole-honning og derudover er der salg af planter, fuglehuse og insekthoteller. Du kan også møde den ”Den vandrende strikker” og lørdag er der livemusik ved duoen Kristian Rusbjerg og Mathias Søndergaard.

De aktuelle workshop:

Mette Danielsen / Småt og Blåt
Hanne Holtzmann /Læderhåndsyning
Trine Runge Jessen - Broderist / Broderede Knapper
Alma Storm / Væv på en rammevæv med genbrugsmaterialer
Marianne T. Petersen / Plisseret Håndsmykke
Amy Lyngaa / Fra reparation til dekoration

Læs mere om de forskellige workshops her

Køb billet til workshop her

Glæd jer til to dage med smukt og gennemført håndværk på vores gamle højskole og i vores inspirerende haver.