FORÅR 2024

Højskolen besøger Via University College i Aarhus og virksomhederne Week Of Wonder, Aarhus og Gavn Studio, Randers, som alle har bæredygtighed inden for mode øverst på dagsordenen. Vi erfarer, hvordan mindre virksomheder tager bevidste valg i den grønne omstilling.

 

Week Of Wonder
Week of Wonder arbejder ud fra konceptet, at der findes nye måder at shoppe tøj på, og derfor gør de op med den traditionelle forbrugerkultur inden for modeverden. Hvert stykke tøj bliver produceret enkeltvis, i høj kvalitet og tilrettet personligt. De producerer kun det tøj kunderne bestiller. På den måde er de med til at undgå både spild og overproduktion, når kunderne køber tøj på bestilling, der passer den enkelte. Kunder kan booke tid i designstudiet i Aarhus, men også i København og få taget sine personlige mål til bukser, habit, skjorter og kjoler.

”Vejen til en ansvarlig garderobe starter her”.

Week of wonder er stiftet i 2020 af Trine Vestergaard og har designstudie i Aarhus.

https://weekofwonder.store/

 

Gavn Studio
”Gavn Studio upcycler herrejakkesæt, så de får nyt liv i den moderne, miljøbevidste kvindes garderobe.”

GAVN Studio understøtter bæredygtighed ved at upcycle herre-jakkesæt, som kan være med til at reducerer tekstilaffald. Ved at genbruge materialer og skabe nye produkter, bidrager de til en mere bæredygtig modeindustri og hjælper med at minimere miljøpåvirkningerne.

GAVN Studio er oprettet af Alexandra Gerstorf og Signe Valeur og de har en klar mission: at skabe uovertruffen stil, mens de tager ansvar for vores fælles planet. Visionen er at kombinere stilrenhed med upcycling. Gavn Studio tager ressourcer, der ofte bliver spildt, og omdanner dem til moderne unika produkter.

https://gavnstudio.dk

 

VIA University College, Ceresbyen, Århus C
Vi besøgte Maria Seidelin, som underviser beklædningshåndværker-studerende. Vi hører om VIAs undervisning i bæredygtighed, om de forskellige udfordringer i tekstilindustrien, men også om hvordan en ny generation af studerende bliver klædt på til at tænke bæredygtigt i deres fremtidige jobs i tekstilindustrien.

https://www.via.dk/uddannelser/beklaedningshaandvaerker