Udstilling

Håndværk & kultur. 17.-18. juni kl. 10-17 med temaet IGEN
På Skals-højskolen for design og håndarbejde holder vi IGEN åbent til udstilling, show, artist talks, fællessang, og kunsthåndværkermarked.
Vi er glade for at fortælle at vi nu IGEN har mulighed for at invitere jer indenfor til vores traditionsrige udstilling at elevarbejder. Der bliver vist arbejder indenfor broderi, syning, vævning, strik, ecoprint, plantefarvning, en bred vifte af forskellige håndværk.

Tekstildesigner og forsker Anne Louise Bang holder åbningstalen.
I foredragssalen inviteres I til show, hvor nogle af elevarbejderne præsenteres på catwalken, artisttalk af flere af markedsdeltagerne samt fællessang.
Skolens lærere har IGEN i år en bod med salg af materialer og kits, og der vil blive mulighed for at købe årskoppen 2022 af Helle Bovbjerg. Desuden er der mulighed for at købe et årsviskestykke med print, fremstillet af tekstilformgiver Lene Thomasen. Lene viser hele print- processen i vores værksted.

Vi er glade for at vores smukke marked i år har ekstra mange deltagende kunsthåndværkere. Hele 25 dygtige kunsthåndværkere udstiller og sælger deres egne værker fra telte i vores gamle have. I år har vi desuden 2 up-commings med, da vi gerne vil være med til at støtte unge nyetablerede kunsthåndværkere.
IGEN i år har kunsthåndværkerne indsendt værker til en konkurrence, og I vil som publikum have mulighed for at deltage i kåringen af publikumsprisen.
Vinderne af konkurrencen vil blive afsløret af skolens bestyrelsesformand Kirsten Schmidt.

I den nye del af haven, tekstilhaven, bliver der salg af honning og fuglehuse.
Forårets elever har fremstillet en flot dug med ecoprint. Dugen vil blive udloddet og pengene vil, efter elevernes ønske, blive bruge til forskønnelse af elevopholdsstuen. Lodder kan købes for 20 kr.

Som en lille ”udstilling i udstillingen” vil vi i år vise vores nye puder frem. Puderne, som får plads i vores nyindrettede bibliotek, er designet og fremstillet af nogle af vores gæstelærere i strik og vævning. Puderne bliver afsløret og præsenteret af strikdesigner Iben Høj.

Der er mulighed for at købe billetter på forhånd på via vores hjemmeside, men billetter kan også købes ved indgangen. Billetten inkluderer kaffe/the og lækkert hjemmebag. Vores fantastiske økologiske køkken vil IGEN i år sælge hjemmebag og små lækkerier til at tage med hjem.

Følg os på instagram