juli

august

september

     

oktober

november

december


Klik i kalenderen for kursusbeskrivelse.
Tilmeldingsblanket findes under hvert kursus


2021
31 sommerkursus
Syning HVF, broderi, Skaftevævning-gulvtæpper, keramik, broderi og håndstrik

Sommerkursus er som en ferie, hvor du bliver fyldt med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem fagene:  Syning HVF v/Marianne Pedersen, broderi v/Björk Ottósdóttir, skaftevævning-gulvtæpper v/Merete Erbou Laurent, keramik v/Helle Hovbjerg, broderi v/Lizzi Damgaard og håndstrik v/Dorthe Merete Lykke Jensen.

Udover undervisningen vil der være foredrag, marked og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger relevante værksteder og udstillinger. www.skals.nu


31-1 Syning HVF sommerkursus 31

01. – 07. august v/Marianne Pedersen

Nederdel og bukser. Vi starter med at konstruere en basis nederdel i ¼ str. og herefter konstrueres en nederdel efter egne personlige mål. Efterfølgende konstruerer vi en buksegrundform i ¼ str. og egne mål. Der er fokus på grundig gennemgang af måltagning, fælles gennemgang af tilretning, rørlighed og pasform.
Grundmønster syes til prøvemodel i stout. Der arbejdes med modeludvikling i linning, faconbelægning, lommer m.m. Af syteknikker indgår lynlås, gylp-lynlås, gå-slids og presseteknik.
Der arbejdes i stadieprøver og med analyse af originale nederdele- og buksemodeller. Kursusnr. 31-1-21

Tilmeld dig her


til toppen


31-2 Broderi sommerkursus 31

01. – 07. august v/Björk Ottósdóttir

Det er lysten og glæden ved broderiet, som binder os sammen en hel uge. Jeg foreslår, vi starter med ”lille” startopgave for at komme godt i gang ellers er det op til den enkelte, om man er til det klassiske eller det frie… det hvide eller det kulørte… det fine eller det grove… BRODERI.

Vi vil idéudvikle, prikke, overføre mønstre, BRODERE, presse, og montere. Alle vil arbejde individuelt og i eget tempo, på den måde inspirerer vi hinanden.
Glæder mig til en uge sammen med jer. Kursusnr. 31-2-21

Tilmeld dig her


til toppen


31-3 Skaftevævning - Gulvtæpper sommerkursus 31

01. – 07. august v/Merete Erbou Laurent   
Skaftevævning i grove materialer/gulvtæpper. Vi vil udfordre de klassiske vævebindinger med forskellige materialer som papirgarn, rubco og tykke uldgarner. Vi sætter væve op til fælles prøvevævninger. Vi arbejder med farver og kompositioner og giver bud på nye gulvtæppedesign i dialogen mellem væveteknik, materialer og farver.
Du får vævekvaliteterne i hænderne og vi diskuterer, hvad der gør et tekstil til et velfungerende gulvtæppe. Du kommer til at arbejde med dit personlige udtryk, og vi taler om tidens udtryk. Det bliver fulgt op med relevant teori og erfaringer fra mit eget liv som væver. Kursisterne må gerne have kendskab til vævning, men det er ingen betingelse.  Kursusnr. 31-3-21

Tilmeld dig her


til toppen


31-4 Keramik sommerkursus 31

01. – 07. august v/Helle Bovbjerg
Keramikkursus i den spændene japanske Raku teknik. Vi brænder i en isoleret olietønde med gasbrænder i skolens smukke have. Her er vi helt tæt på den keramiske proces. Kurset er for både øvede og nybegyndere. Der er fokus på vigtige basisteknikker og øvelser, som du kan udvikle dit eget formsprog ud fra.

Vi inddrager naturen i vores keramiske udtryk. Der bliver fælles oplæg med præsentation af forskellige asiatiske teknikker og introduktion til pladeteknik, både i hårde og bløde plader. Individuel vejledning gives tilpasset dit niveau. Det er vigtigt vi deler vores erfaringer fra brændingerne. Vi anvender mine glasurer og opskrifter, der kan desuden eksperimenteres med Naked Raku.
Kursusnr. 31-4-21

Tilmeld dig her


til toppen


31-5 Broderi sommerkursus 31

01. – 07. august v/Lizzi Damgaard        
Vi skal arbejde med to dogmer. Kvadratet og hør stof/garn. Vi broderer med hør på hør og alle motiver skal have udgangspunkt i et kvadrat. Inden for disse rammer vil vi boltre os med sting og farver.
Produkterne kan være: Et gardin med kvadrater, en kvadratisk tehætte, brødservietter, mulepose mm. Du kan sy: store kvadrater, små kvadrater, kvadrater, der går ind i hinanden, kvadrater fyldt med sting, cirkler, blomster...

Du kan lave prøver eller et færdigt produkt. Vi syr gerne på syramme, da det giver nogle ekstra muligheder. Alle kan være med, bare man tør slå sig løs inden for kvadratet.
Kursusnr. 31-5-21   

Tilmeld dig her


til toppen


31-6 Håndstrik sommerkursus 31

01. – 07. august v/Dorthe Merete Lykke Jensen
Naturen flytter ind… strik og lidt solfarvning.
Krogede grene, blomster, bark, græsstrå… Vi rykker for en stund ud i Skals’ skønne have og suger inspiration til os. Tilbage på værkstedet omsættes inspirationen til nye farvesammensætninger og der tegnes personlige mønstre som afprøves i forskellige strikketeknikker. Forsøgene udvikles til spændende strikkedetaljer, måske anvendt i dit næste strikkeprojekt? En af dagene går vi langs grøftekanterne og plukker planter med hjem. Planterne sætter vi i sylteglas sammen med dine garner. I glassene solfarves garnerne til skønne nuancer. En uge mest med strik og lidt plantefarvning. Alle kan deltage uanset niveau.
www. dmlj.dk Kursus nr. 31-6-21

Tilmeld dig her


til toppen

32 sommerkursus
Syning, ecoprint, billedvævning, skaftevævning, akvarel og broderi, strik

Sommerkursus er som en ferie, hvor du bliver fyldt med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem fagene: Syning v/Hanne Holtzmann, ecoprint v/Charlotte Van Hauen, billedvævning v/Anet Brusgård, skaftevævning v/Helle Trolle,
akvarel og broderi v/Nina Ferlov, strik v/Helga Jóna.

Udover undervisningen vil der være foredrag, marked og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger relevante værksteder og udstillinger.32-1 Syning sommerkursus 32

08. – 14. august v/Hanne Holtzmann                                      
Sy hvad du har lyst til og få din sy-glæde hjulpet på vej. På kurset kan du udvikle grundforme, arbejde videre med grundforme, følge et standardmønster eller videreudvikle på et standardmønster for at få en endnu bedre pasform. Du kan også omforandre eller sy allerede eksisterende tekstil om. Det vil sige, du kan arbejde med lige netop det/de sy projekter, du har lyst til.
Jeg hjælper dig til en god pasform, giver gode tips og sy fif så du får et godt resultat, og bliver rigtig glad for at sy tøj til dig selv. Jeg giver gode råd om sy-teknikker, modeludvikling, afprøvning og tilretning, så du bliver mere selvhjulpen i dit daglige syliv. For både øvede og uøvede. Kursusnr. 32-1-21  

Tilmeld dig her


til toppen

 

32-2 Ecoprint sommerkursus 32

08. – 14. august v/ Charlotte van Hauen
Kan du lide at eksperimentere? Er du vild med planternes form og farver? Med ecoprint teknikken skaber du tekstiler med planternes egne farver, former og strukturer. En magisk proces, der involverer planter, metalvand og damp. Vi arbejder med forskellige stofkvaliteter bl.a. hør, bomuld og silke. Du får en god fornemmelse for teknikkerne, de mange kombinationsmuligheder og laver smukke eksempler/opskrifter til senere brug. Ud fra eksperimenterne kan du lave et større projekt, f.eks. stof til tørklæder eller til at sy af.
Kursusnr. 32-2-21  

Tilmeld dig her


til toppen

 

32-3 Billedvævning sommerkursus 32

08. – 14. august v/Anet Brusgård
Billedvævning er et meditativt kunsthåndværk. En manifestation af vision, leg og glæde. Dronning Margrethes moderne og historiske gobeliner på Christiansborg Slot, tegnet og ”fortalt” af Bjørn Nørgaard og  vævet i Paris, er imponerende i deres ”kradse” farver og skønhed og forbilledligt vævet i teknikker  perfektionerede igennem århundreder.
Dette kulturbærende håndværks traditioner er fundamentet for min undervisning: at lege med farver, at forvandle en luftig vision til et kunstnerisk og visuelt udtryk, at nørkle og nørde, at gøre noget langsomt, fordybelse og selvforglemmelse og så må man have hjertet med og være tålmodig når man væver. Kursusnr. 33-4-21

Tilmeld dig her


til toppen


32-4 Skaftevævning sommerkursus 32

08. – 14. august v/Helle Trolle                   
Vi udvikler og eksperimenterer med forskellige måder at kombinere vævning og indfarvning på. Det gennemgående tema er nuancer af blå.
Vi arbejder med farvestofferne indigo, frisk vaid, tusch og remazol. Tråde kan indfarves inden væven sættes op - teknikker med ombinding der reserverer dele af trendtrådene kaldes ikat. Islæt tråde kan indfarves efter samme princip og vævningen udvikles undervejs.
Vi prøver teknikken shibori, hvor tekstilet væves inden det farves. Mange af teknikkerne er japanske. Der sættes op til enkle bindinger på skaftevæve med 4-8 tramper, alle udarbejder en individuel samling tekstiler med eks. på forskellige materialer, indfarvningsteknikker og vævninger. Kursusnr. 32-4-21   

Tilmeld dig her


til toppen


32-5 Akvarel og broderi sommerkursus 32

08. – 14. august v/Nina Ferlov                                                                 
Glæden ved at male akvarel er stor og givende, det er også spændende at kombinere den med broderi. Motiver fra naturen er en rigdom, som vi lader os inspirere af.
Vi arbejder med, hvad den gode pensel, det vil sige en stor pensel, kan. Hvordan farve og vand finder den rette balance. Fra akvarelstudierne udvælger vi et motiv, hvor vi zoomer ind, forstørrer og forenkler. Vi vælger f.eks. en eller flere planter, som derefter broderes med applikationer af stofrester og forskellige garner til et vildt broderi. Alle kan være med. Kursusnr. 32-5-21  

Tilmeld dig her


til toppen


32-6 Strik sommerkursus 32

08. – 14. august v/ Helga Jóna                                                           
Strikkenørdekursus.
I denne uge vil vi arbejde med forskellige emner indenfor strik – f.eks. teknikker, strukturer, finesser, montering og beregninger.
Derudover skal vi arbejde med pæne kanter, knaphuller og halsudskæringer.
Sidst men ikke mindst arbejder vi med beregning af enkle trøjer.
Kursusnr. 32-6-21               

Tilmeld dig her


til toppen

33 Sommerkursus
Syning, skaftevævning, broderi og yoga, strik, plantefarvning og HVF broderi

Sommerkursus er som en ferie, hvor du bliver fyldt med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i teknikker og udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem: Syning v/Dorit Thomsen, skaftevævning v/Anne-Mette Due, broderi og yoga v/Amy Lyngaa og Rie Skov, strik v/Loret Karman, plantefarvning v/Anne Støvlbæk Kjær (G-uld) og HVF broderi v/Lis Ahrenkiel.

Udover undervisningen vil der være foredrag, marked og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger relevante værksteder og udstillinger.

33-1 Syning sommerkursus 33

15. – 21. august v/Dorit Thomsen               
Lær at sy og udvikle dine egne ideer. Vi bruger grundforme, færdige snitmønstre eller re-designer et godt genbrugsfund.
Vi arbejder med modeludvikling og syteknik, valg af stoffer og indlægsmaterialer for at opnå en flot finish på finesserne. Undervisningen tager afsæt i dit niveau.
Kursusnr. 33-1-21   

Tilmeld dig her


til toppen


33-2 Skaftevævning sommerkursus 33

15. – 21. august v/Anne-Mette Due Nielsen
Kurset er et grundkursus i skaftevævning, som henvender sig til nybegyndere, lidt øvede eller dig der vil have håndværket genopfrisket.
På kurset har alle deltagere en skaftevæv til rådighed til individuelt arbejde. Man kan i løbet af kurset nå at færdiggøre et vævearbejde. Det kan være et tørklæde, en lille plaid, viskestykker, puder eller stof til beklædning.
Der undervises i udregning af opskrift, i elementær bindingslære og i vævens opsætning og funktion. Der vejledes desuden i montering og efterbehandling af vævede ting. Der er mulighed for at købe materialer på skolen, men medbring gerne eget garn. Kursusnr. 33-2-21

Tilmeld dig her


til toppen33-3 Broderi og yoga sommerkursus 33

15. – 21. august v/Amy Lyngaa og Rie Skov
En uge med tid til fordybelse i både krop og broderi. Alle vi, der broderer, kender til at blive opslugt af broderiet, glemme tid og sted og pludselig sidde med skuldrene oppe under ørerne… det skal vi gøre noget ved.

Med iyengar yoga skal du lære, hvordan du modvirker anspændthed og hvordan du kan bruge kroppen hensigtsmæssigt, mens du broderer. Med broderiet skal du arbejde med de frie sting og stoftryk i små enkle opgaver. Både yoga og broderi tilrettelægges for begyndere og let øvede og der lægges vægt på at arbejde grundigt med både yoga og håndværk samt finde ro og glæde ved fordybelsen.
Kursusnr. 33-3-21

Tilmeld dig her


til toppen33-4 Håndstrik sommerkursus 33

15. – 21. august v/Loret Karman - Der undervises på engelsk
Inspiration - Vincents Yarnbox. Did you know Van Gogh worked with a yarn box to choose the colors for his paintings? A replica of this box will be used in this unusual knitting class were your creativity will be challenged.
With over 500 colors to work with you will be studying the interaction of color in your knitting projects. Each day starts with a new knitting assignment that you will work on during the day, resulting in a bundle of five or more swatches.
Color theories and how they work on fibre, knitting techniques combined with color work, finding your own inspiration for unique knitting projects - these are the subjects that we will work with during this week. Kursusnr. 33-4-21

Tilmeld dig her


til toppen


33-5 Plantefarvning sommerkursus 33

15. – 21. august v/Anne Støvlbæk Kjær, G-uld
Smukke ting går aldrig af mode - så nu er det atter tid til at genoptage et gammelt håndværk, som har været kendt siden oldtiden.
Anne fra G-uld vil lære farvemetoder fra sig - en mere simpel tilgang end 70'ernes farvegryder. Du lærer den "simple måde", hvorved du kan opnå fantastiske farver og nemt arbejde videre på egen hånd.

Der bliver gennemgået: Kendskab til farveplanter, håndtering af fibre, bejdsningsmetoder, fremstilling af farvesupper, farvningen med frisk plante, farvningen med tørret plante (Kraprod, Cochenille og Indigo). Vi får tid til at prøve forskellige metoder samt planter af, så naturens farveskala kan udforskes på bedste vis. www.g-uld.dk
Kursusnr. 33-5-21

Tilmeld dig her


til toppen

33-6 HVF broderi – Modul 5
Udklipshedebo

sommerkursus 33

15. – 21. august v/Lis Ahrenkiel                                                     
Udklipshedebo ca. 1855-1870 er karakteriserede ved forskellige udklippede figurer. De udklippede figurer udfyldes med kniplingssyning som hedebotakker, edderkopper af snoede tråde eller hedebohjul, maller, skråmaller og hulgange. Udklipshedebo blev sidste led i en udvikling af hedebosyninger.
Ny forskning definerede i år 2000 dele af syningen som omvendt udklipshedebo. Udklipshedebo blev en syning alle samfundsklasser tog til sig helt op til 1950-erne præget af den skiftende mode. I udklipshedebo mødes bondesyning og borgersyning. Kursusnr. 33-6-21                        

Tilmeld dig her


til toppen

35-1 Broderi og sensommerblomster  

29. august – 04.september v/Amy Lyngaa
I september står naturen og haven i fuldt flor med blomster, insekter og fantastiske farver, som kan inspirere til broderi. Vi skal ud i haven og finde motiver, tegne, fotografere og omsætte det til broderi.
Stingene er alle de frie sting, som kan kombineres med stoftryk og rammelimstryk. Med hjem kan du medbringe blomster og insekter i både flade og tredimensionelle udgaver… til enten billeder, boligtekstiler eller som dekoration på dit tøj. Kursusnr. 35-1-21

Tilmeld dig her


til toppen


35-2 HVF broderi ekstra - Forsting/Holbein  

29.august – 04. september v/Lis Ahrenkiel                                               
De nævnte teknikker kan i stor udstrækning defineres som forsting på forskellige måder og i forskellige sammenhænge. Tidligere var det en betegnelse for broderi på hør- eller bomuldslærred med sort silke, det kan naturligvis sys i alle farver.

Holbeinsting er lineære sting over talte tråde, eller blot stikkesting i geometriske mønstre. Disse mønstre kan bruges til udfyldning af plante- og dyremotiver, syet i frie sting, suppleret med speckling og teknikken kaldes sortsyning. Kursusoplægget støttes af forelæsning med billeder og litteratur.
Kursusnr. 35-2-21

Tilmeld dig her


til toppen


36-1 Håndstrik m.m.  

05. – 11. september
v/Helga Jóna, Helga Isager og Anette Danielsen

Vi gentager succesen... En uge- tre undervisere. Annette Danielsen, Helga Isager og Helga Jóna.
På dette kursus skal vi de første 2 dage arbejde med strikketeknikker, overflader og graduering i strik, sammen med Annette Danielsen og Helga Jóna.
Om onsdagen skal vi ud af huset, hvor vi bl.a. besøger Isager i Tværsted. De sidste 2 dage, arbejder vi med gode finesser og beregninger af en enkelt model, sammen med 2 x Helga.
www.annetted.dk
www.amimono.dk
www.strikketoj.com Kursusnr. 36-1-21

Tilmeld dig her


til toppenREJSEKURSUS

37-1 Broderi og rejsekursus i det danske land  

12. – 17. september v/Björk Ottósdóttir                
Som H.C Andersen sagde ”at rejse er at leve…”. Vi mødes på skolen, hvorefter vi rejser med bus ud i det smukke land. Et lille broderi, som vi kan arbejde på undervejs, er gjort klar.
Turen vil gå til skønne Fyn, hvor vi vil opleve naturen, kunsthåndværk, spændende besøg, fortællinger, workshops. Vi overnatter et hyggeligt sted, spiser dejlig mad og kage og ikke mindst henter inspiration, inden vi igen kører tilbage til skolen. Resten af ugen skal vi brodere. I fire dage arbejder vi individuelt med ideer fra turen. Jeg glæder mig til en spændende uge. Kursusnr. 37-1-21

Tilmeld dig her


til toppen

37-2 Læder  

12. – 17. september v/Henriette Andersen
Læder - et lækkert og bæredygtigt materiale, der kan bruges på mange måder. 
Du lærer det fantastiske naturmateriale at kende, arbejder i dybden med de grundlæggende 
teknikker og eksperimenterer med læderets mange spændende egenskaber. 
Ugen begynder med en lille bunden opgave, så alle får fornemmelsen af at have læder mellem 
hænderne og kommer godt fra start. Samtidig arbejder vi med de grundlæggende teknikker, så du er klædt på til at gå i gang med dit eget projekt. Ugen bliver krydret med små teknik- og ”tænk ud af boksen-” opgaver. Kurset er for alle.
Kursusnr. 37-2-21

Tilmeld dig her


til toppen


39-1 Konstruktion og strik  

26. september - 02. oktober v/Marianne T. Pedersen og Helga Jóna
Kurset starter med to dages mønsterkonstruktion ved Marianne. Der vil være fælles gennemgang af måltagning og derefter konstruerer vi en blusegrundform i ½ str. Efterfølgende konstrueres en model med egne mål. Blusemodellen sys i prøvestof.  Modellen tilpasses ved prøvning, hvor der rettes fokus på rørlighed, vidde og pasform. En færdig tilpasset blusegrundform er nu klar til at blive strikket.
I ugens sidste tre dage finder vi ud af, hvordan vi kan strikke vores egne modeller. Vi vil arbejde på overflader, kantløsninger, ind- og udtagninger og hvad, der ellers kan passe til jeres model. Kursusnr. 39-1-21

Tilmeld dig her


til toppen

39-2 Broderede portrætter  

26. september - 02. oktober v/Tine Wessel               
Vi skal sy et portræt. Vi starter med små øvelser i at sy øjne, næse, mund, hår og enkle detaljer på tøj. Vi ser på, hvordan du kan tilføre portrættet personlighed og kant. Vi leger med forskellige udtryk ved hjælp af variationer i sting, og vi eksperimenterer med teksturer og frie sting.

Forskellige garntyper tilfører dit broderi liv og tekstur og vi arbejder med at skabe dybde og perspektiv. Alle guides igennem processen med at overføre et portræt til stof. Med udgangspunkt i øvelserne, syr vi et portræt, som efterfølgende kan monteres i en ramme. Kurset er både for nybegyndere og øvede brodøser.
Kursusnr. 39-2-21

Tilmeld dig her


til toppen


40 Broderi  

03. – 09. oktober v/Björk Ottósdóttir og Dorthe Merete Lykke Jensen 
Broderi med inspiration fra haven. Vi skal arbejde med udvikling af personligt broderi. Med Dorthe startes ugen i Skals’ skønne have, her suger vi inspiration til os, en grene fra morbærtræet, en sten, en frøstand… Med simple teknikker omsættes inspirationen til spændende nye borter og broderimotiver. De følgende 4 dage arbejdes med broderiet. Björk guider jer individuelt med at overføre jeres nye motiver til de rigtige stofkvaliteter, anvendelse af garner, farver og broderiteknikker. Måske broderi på en krave, dug, viskestykke, pude, cowboybukser... Mulighederne er mange og I guides godt igennem hele processen. Uanset niveau alle kan deltage. www.dmlj.dk
Kursusnr. 40-1-21

Tilmeld dig her


til toppen


40-2 Syning HVF - skjortebluse 2  

03. – 09. oktober v/Marianne T. Pedersen     
Mere af den klassiske skjortebluse i denne uge. Design og ideudvikling af skjorteblusen, hvor der efterfølgende arbejdes ud fra standardgrundform eller kjolegrundform.
Der indgår grundlæggende modeludvikling af snit, variationer i kraver m.m. Vi arbejder med syteknikker, hvor der er fokus på stolpe, forstykke og ærme samt med detaljer som trenser og rouleaustropper. Du lærer at færdiggøre arbejdet med forskellige presseteknikker. Der arbejdes i stadieprøver, vi analyserer originale skjortemodeller.   Kursusnr. 40-2-21

Tilmeld dig her


til toppen


41-1 Re-design med masser af broderi  

10. – 16. oktober v/Amy Lyngaa
Kurset henvender sig til dig, der godt kan lide at brodere ,men samtidig også synes det er spændende at brodere ovenpå gamle broderier. Vi er rigtig mange, der har nogle gamle hullede broderier liggende, broderier der kan blive til nye fine billeder, puder, punge, dækkeservietter eller andet.
Jeg vil præsentere jer for hånd- og maskinbroderi, trykmetoder og masser af ideer til en hel uges arbejde med broderi og en smule re-design. Du medbringer gamle broderede tekstiler og med hjem får du ”nye” gamle tekstiler… måske både til bolig og krop. Kursusnr. 41-1-21

Tilmeld dig hertil toppen

41-2 Skaftevævning  

10. – 16. oktober v/Winnie Poulsen
Textiler i og til boligen.
Hvad er det, vi skal bruge oftest, se på længst tid, vaske flest gange?
Det er de tekstiler, vi har i huset. Derfor er de også værd at gøre noget ud af, og særlig interessante at væve selv.
Så… vi væver håndklæder, gardiner, duge, plaider, grydelapper, karklude og gulvtæpper. Vi bruger bindinger fra toskaft til 8-skaftede, dobbelte vævninger. Lader kvaliteterne passe til endemålet. Bruger materialer som uld, hør, bomuld og måske lidt silke og viskose. Vi efterbehandler, det vi har vævet, fordi intet stof er færdigt, før det har fået den vask, valkning, presning eller hvad, det behøver.
Kursusnr. 41-2-21

Tilmeld dig hertil toppenTo generationer

Har du sammen med dit barnebarn/barn lyst til at arbejde med broderi, strik og farvning eller syning, så er her et kursus for jer. Udover undervisningen vil der bl.a. være forskellige hyggelige aktiviteter, udflugt og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder.

Begge generationer må gerne være nybegyndere. Ved tilmelding vælges broderi v/Helga Jóna, strik og farvning v/Dorthe M.L. Jensen og syning v/Hanne Holtzmann. Ét barn ifølge med én voksen. Vi anbefaler at børnene er 9 år ved kursusstart. Kurset starter lørdag kl. 16 og slutter onsdag kl. 17.

42-1 Broderi  

16. – 20. oktober v/Helga Jóna
Efteråret nærmer sig og broderi er en perfekt aktivitet til indendørs hygge. I 5 dage skal du og din mor/bedstemor brodere sammen med jævnaldrende med samme interesse. Vi får i løbet af ugen kendskab til broderiets mange muligheder og vi fremstiller helt personlige ting – kun fantasien sætter grænser.
Der er udfordringer for alle – både store og små. Hvad enten du har lyst til at brodere et nyt penalhus, et billede eller noget helt tredje - medbring godt humør og vi finder på noget sjovt. Glæd jer til sjove aktiviteter, nye venskaber og hyggeligt samvær i børnehøjde. Kursusnr. 42-1-21

Tilmeld dig her


til toppen

42-2 Håndstrik  

16. – 20. oktober v/Dorthe Merete Lykke Jensen
Strik og skønne farver. Hyggelige dage i selskab med strik, avokado og dejlige farver. Med avokado skal vi trylle rosa garner frem, garn der kan bruges til nye strikkeprojekter, måske taske til tablet, pandebånd, luffer, huer, halsrør…

Strikkepindene hviler sig og vi farver på hvidt garn, stofposer, t-shirt, viskestykker… med miljøvenlige farver i netop dine yndlingsfarver. Vi folder stoffet til en flyver inden det farves, vi finder tandbørster frem og laver graffitigarn og andre sjove måder at farve på. De farvede garner kan vi på strikkemaskinen strikke til et tørklæde, en hue, en pude… Om du er nybegynder eller øvede - alle børn og voksne kan deltage.
Kursusnr. 42-2-21

Tilmeld dig her


til toppen

42-3 Syning  

16. – 20. oktober v/Hanne Holtzmann
Kom og vær med til en hyggelig uge, hvor vi er sammen om at sy tøj, ting til værelset, til dig selv, hvad end du har lyst til. Syning er ikke svært men sjovt, da du bliver hjulpet godt på vej af mig.
Du kan lave en slå-om nederdel der passer alle, lære at lave den i mange variationer/udseender. Du kan lære at konstruere en overdel efter egne mål og udvikle den/de modeller, du ønsker. Hver morgen vil der være en lille syopgave, det kan være, vi laver en fin dækkeserviet med et flot hjørne og derved lærer at konstruere og sy forskellige hjørner. En lille opgave kan også være en pude, hjemmesko, taske, pose, hårelastik, forklæde ol. Alle kan være med både nybegyndere og lidt mere øvede. Kursusnr. 42-3-21

Tilmeld dig her


til toppenSTRIKKEWEEKEND
29. - 31. oktober

Se under weekend kurser >


44-1 Syning  

31. oktober – 06. november v/Gry Hesbjerg
Syning i Holger Bloms fodspor. Vi draperer modeller op direkte i stoffet efter Holger Bloms teknikker.
Efter mange års skræddervirksomhed og i mit virke som kostumier, har jeg de seneste år været i lære hos Kitty Kordahl Fryman og lært, hvordan der blev syet hos Holger Blom. Det er en fri metode, hvor vi tager udgangspunkt i stoffet og draperer modellen på kroppen.
Det er befriende ikke at udregne og tænke sig til kroppens former, men at få det hele forærende af krop og stoffets kvalitet. Du vil lære eller genopfriske håndsyning så som: rining, pikering, priksting, staffering, knaphulssting mm.
Vi har fokus på jakker og frakker, men er du mere til en kjole så kan vi også klare det. Kursusnr. 44-1-21

Tilmeld dig her


til toppen


44-2 Broderi  


31. oktober – 06. november v/Björk Ottósdóttir

Skals broderi er for alle broderi interesserede, både nybegyndere og de, som har lyst til at brodere videre.
Det er lysten og glæden ved broderiet, som binder os sammen en hel uge. Vi starter med ”lille” startopgave for at komme godt i gang ellers er det op til den enkelte, om man er til det klassiske eller det frie… hvide eller det kulørte… fine eller det grove… BRODERI. Vi vil ideudvikle, prikke, overføre mønstre, BRODERE, presse, og montere. Alle vil arbejde individuelt og i eget tempo, på den måde inspirerer vi hinanden. Glæder mig til en uge sammen med jer.
Kursusnr. 44-2-21

Tilmeld dig her


til toppen


45-1 Strik og indfarvning  

07. – 13. november v/Dorthe Merete Lykke Jensen     
Strik og lidt farvning – Efterårslandskabet.
En uge hvor vi inspireres til nyt strik og farver af efteråret med iskrystaller på bilruden, rimfrost på pløjemarken, efterårsblade… Måske nuancerne fra den rimfrosne pløjemark omsættes til nye garnfarver den dag vi indfarver garner, vi farver med miljøvenlige farver der er lys- og vaskeægte. De øvrige 4 dage strikker vi nye ideer, mønstre, struktur og de farvede garner afprøves på strikkepindene. Vi arbejder med spændende strikketeknikker velegnet til kanter og andre strikkefinesser og fif samt lidt modelberegning. Uanset niveau alle kan deltage. Kursusnr.45-1-21

Tilmeld dig her


til toppen


45-2 Rammevævning  

07. – 13. november v/Astrid Skibssted
Væv og Ideudvikling.
På dette kursus arbejder vi med enkle væveteknikker på to skafts-væve af den type, som de fleste har plads til i stuen. Vi skal lave kompositioner i garn og materiale og designe nye farvestillinger til vævede tekstiler. Garnets struktur og farver er i fokus.
Med udgangspunkt i Astrids egne arbejdsmetoder og designprocesser, skal vi arbejde med lærredsvævede strukturer, skitsering i garn og masser af vikleprøver. De færdige vævede tekstiler vil være egnet til f eks. puder, tasker og tørklæder.
Medbring egen rammevæv, kontakt skolen, hvis du har behov for at låne.
Kursusnr. 45-2-21

Tilmeld dig her


til toppen


46-1 Broderi  

14. – 20. november v/Amy Lyngaa               
Hverdagsbroderi for nybegyndere og let øvede.
Jeg synes, vi skal have mere broderi i hverdagen og jeg synes alle skal have mulighed for at brodere så derfor en hel lang, dejlig uge, hvor der undervises i grundlæggende broderi; idéudvikling, tegning, materialelære, teknikker og meget mere.
Du præsenteres for teknikker indenfor både frie sting og tællesyninger og vi vil diskutere anvendelsen af broderi og sting i det hele taget… med hjem kan du medbringe færdige og påbegyndte broderier og forhåbentlig ideer til meget mere broderi i hverdagen! Kursusnr. 46-1-21

Tilmeld dig her


til toppen


46-2 Håndstrik - Jacquard  

14. – 20. november v/Charlotte Kaa
Charlotte Kaae’s favorit teknik er uden tvivl Jacquard. I dette ugeforløb undervises der i mere avancerede jacquard teknikker bl.a. den “nye” Lander Back teknik, hvor du kan strikke jacquard i store farveflader uden at skulle bekymre dig om lange floteringer på bagsiden, eller små farveprikker, hvor man normalt ville sno flotteringerne for at undgå de bliver lange og stramme.
Det er en fordel at have kendskab til håndstrik. Kursusnr. 46-2-21

Tilmeld dig her


til toppen