juli

august

september

     

oktober

november

december


Klik i kalenderen for kursusbeskrivelse.
Tilmeldingsblanket findes under hvert kursus


2019
32 sommerkursus
Skaftevævning, japanske accessories, syning, hækling, håndstrik og yoga, akvarel og broderi


Sommerkursus i Skals er som en ferie, hvor du bliver fyldt op med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i nye teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem fagene: Skaftevævning v/Anne-Mette Due Nielsen, japanska accessories v/Kasumi Ito, syning v/Marianne Pedersen, hækling v/Lone Gissel, håndstrik og yoga v/Dorthe M.L. Jensen og Rie Skov, Akvarel og broderi v/Nina Ferlov.
Udover undervisningen vil der være foredrag, marked og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger relevante værksteder og udstillinger.
Se mere under hvert enkelt fag.

32-1 Skaftevævning sommerkursus 32

04. – 10. august v/Anne-Mette Due Nielsen
Kurset er et grundkursus i skaftevævning, som henvender sig til nybegyndere, lidt øvede eller dig der vil have håndværket genopfrisket. På kurset har alle deltagere en skaftevæv til rådighed til individuelt arbejde. Man kan i løbet af kurset nå at færdiggøre et vævearbejde. Det kan være et tørklæde, en lille plaid, viskestykker, puder eller stof til beklædning.
Der undervises i udregning af opskrift, i elementær bindingslære og i vævens opsætning og funktion. Der vejledes desuden i montering og efterbehandling af vævede ting. Der er mulighed for at købe materialer på skolen, men medbring gerne eget garn. Kursusnr. 32-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


32-2 Japanske accessories sommerkursus 32

04. – 10. august v/Kasumi Ito. Der undervises på engelsk
I am Kasumi Ito, a textil artist based in Nagasaki, Japan. I like to work mixing old and new materials, inspired from traditional craft techniqes and nature, exploring my own ways of creating things which I would like to live with around me.

I enjoy embroidery, sewing, knitting, crochet and all kinds of expressions, mixing different techniques and make my own small world. In this course, I would like to mix different techniques like embroidery/ papercraft/eraser stamps etc. with various materials like cotton/linen/paper/yarns/inks and so on, to make bags/purses/boxes/cards/accessories/art pieces, all sorts of small things that will make your life a little bit more charming. Kursusnr. 32-2-19

Tilmeld dig her


til toppen


32-3 Syning sommerkursus 32

04. – 10. august v/Marianne Pedersen  
Vi tager udgangspunkt i glæden ved at sy. Vi skal arbejde med mønstertilretning og den gode pasform. Det gode håndværk er undervisningsfeltet.
Undervisningen er individuel med god vejledning. Der vil være fælles inspiration og jeg vil gennemgå de grundlæggende sy-teknikker,  modeludvikling og finesser. Kursusnr. 32-3-19

Tilmeld dig her


til toppen


32-4 Hækling sommerkursus 32

04. – 10. august v/Lone Gissel
Kurset sigter på at give en bred indføring i hækling, således du får et bedre fundament for at hækle selv eller hækle efter opskrifter. Vi ser nærmere på de grundlæggende masker indenfor hækling og hvordan de kan varieres, får helt styr på at hækle rundt, hækler udvalgte mønstre og prøver at monterer hæklede arbejder.
Så uanset om har du lyst til at gå i dybden med forskellige teknikker og deres muligheder eller gerne vil fordybe dig et større arbejde er der mulighed for det på kurset. På kurset kan du vælge at bruge længere eller kortere tid på ovenstående, men det er nemmere at hækle efter opskrifter eller hækle ’ud af hovedet’ når det sker ud fra et bredt fundament. Kursusnr. 32-4-19

Tilmeld dig her


til toppen


32-5 Håndstrik og yoga sommerkursus 32

04. – 10. august v/ Dorthe Merete Lykke Jensen og Rie Skov                  
En uge hvor vi fordyber os i bevægelse – styrke - strik - beregning. Vi veksler mellem iyengar yoga og udvikling af strik.
Med iyengar yoga styrkes kroppens muskler, åndedræt og balance og god udstræk modvirker anspændthed. På strikkepindende afprøver vi forskellige strikketeknikker med struktur og farvesammensætninger, din egen modelberegning, afprøver at klippe i strik, kantløsninger m.m. 

Det er vores mål, at I opnår en helhedsoplevelse i arbejdet med kroppen og strik. Ugens program planlægges for begyndere og let øvede, så i opnår en helhedsoplevelse i arbejdet med krop og håndværk.
www.yogaviborg.dk 

www.dmlj.dk
Kursusnr. 32-5-19

Tilmeld dig her


til toppen


32-6 Akvarel og broderi sommerkursus 32

04. – 10. august
Vi bevæger os fra akvarel til broderi. Som inspiration benyttes emner fra naturen – planter, blomster med mere.

I første fase arbejder vi med grundlæggende akvarelteknik. Først om farver og om at bruge dem sammen. Dernæst om penselføring. Vi laver simple øvelser og maler motiver fra naturen. Herefter udvælger vi et motiv.

I anden fase arbejder vi med broderi, hvor vi anvender det udvalgte motiv til et ”maleri med tråd og stof”, hvor tråd og stofstykker bliver til former og farver. Der lægges op til en mere vild og fri fremstilling. Kursus nr. 32-6-19

Tilmeld dig her


til toppen


33 sommerkursus
Broderi og yoga, keramik, syning, billedvævning, vævning med tekstur, håndstrik

Sommerkursus i Skals er som en ferie, hvor du bliver fyldt op med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i nye teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem fagene: Broderi og yoga v/Amy Lyngaa og Rie Skov, Keramik v/Helle Bovbjeg, syning v/Dorit Thomsen, Billedvævning v/Anett Brusgård, vævning v/Benedicte Harder, håndstrik v/Helga Jóna.

Udover undervisningen er der forskellige aktiviteter: foredragsaftener, markedsaften og udstilling, hvor vi ser hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger værksteder og udstillinger.
Se mere under hvert enkelt fag.

33-1 Broderi og yoga sommerkursus 33

11. – 17. august v/Amy Lyngaa og Rie Skov                                     
En uge med tid til fordybelse i både krop og broderi. Alle vi der broderer, kender til at blive opslugt af broderiet, glemme tid og sted og pludselig sidde med skuldrene oppe under ørerne… det skal vi gøre noget ved.
Med iyengar yoga skal du lære hvordan du modvirker anspændthed og hvordan du kan bruge kroppen hensigtsmæssigt mens du broderer, og med broderiet skal du arbejde med de frie sting og stoftryk i små enkle opgaver.
Både yoga og broderi tilrettelægges for begyndere og let øvede og der lægges vægt på at arbejde grundigt med både yoga og håndværk samt finde ro og glæde ved fordybelsen. Kursusnr. 33-1-19

Tilmeld dig her


til toppen

 

33-2 Keramik sommerkursus 33

11. – 17. august v/Helle Bovbjerg              
Raku er en meget direkte proces, tæt på ild og ler! Vi modellerer og håndbygger efter japanske metoder skåle, flasker og kopper. Vi arbejder med skrin og vaser i pladeteknik, og vi afprøver spændene tryk i leret.
Der eksperimenteres med forskellige glasurer, bobleglasur, samt forskellige former for efterreducering. Vi ser nærmere på: hvad er vestlig raku og hvad er japansk raku. Der tilbydes individuel vejledning til at hjælpe dig videre med dit personlige udtryk. Her er der mulighed for at komme i dybden med keramikken, og tættere på hvad er raku. Kursusnr. 33-2-19

Tilmeld dig her


til toppen

 

33-3 Syning sommerkursus 33

11. – 17. august v/Dorit Thomsen
Sy dine egne ideer! Vi arbejder ud fra grundforme, snitmønstre med modeludvikling og måske også redesign. Lær om pasform, tilretning og sytekniske detaljer, så tøjet får et professionelt udtryk.
Undervisningen er individuel og tager udgangspunkt i dit niveau.
Kursusnr. 33-3-19


Tilmeld dig her


til toppen


33-4 Billedvævning sommerkursus 33

11. – 17. august v/Anett Brusgård
Billedvævning er et meditativt kunsthåndværk. En manifestation af vision, leg og glæde. Dronning Margrethes moderne og historiske gobeliner på Christiansborg Slot, tegnet og ”fortalt” af Bjørn Nørgaard og  vævet i Paris, er imponerende i deres ”kradse” farver og skønhed og forbilledligt vævet i teknikker  perfektionerede igennem århundreder.
Dette kulturbærende håndværks traditioner er fundamentet for min undervisning: at lege med farver, at forvandle en luftig vision til et kunstnerisk og visuelt udtryk, at nørkle og nørde, at gøre noget langsomt, fordybelse og selvforglemmelse og så må man have hjertet med og være tålmodig når man væver. Kursusnr. 33-4-19

Tilmeld dig her


til toppen


33-5 Vævning med tekstur sommerkursus 33

11. – 17. august v/Benedicte Harder                   
Kurset har fokus på forskellige måder at skabe tekstur i en vævning på. Vi kan ændre i binding, materialer, tæthed, efterbehandling eller dem alle.
Følgende bindinger vil indgå i kurset: Lærred i forskellige materialekombinationer; lærred med flotterende mønstertråde; afledninger af lærred i fleksible og ufleksible materialer; krepvariant; sammensætning af bindinger mv.
Vævene sættes op i fællesskab, hvorefter man roterer mellem vævene i løbet af kurset. Der indledes med en praktisk, teknisk instruktion ved vævene. Under kurset gennemgås væveteorien til de forskellige opsætninger.
Forudsætninger: Grundlæggende kendskab til væveteori og opsætning af skaftevæv.  Kursusnr. 33-5-19

Tilmeld dig her


til toppen


33-6 Håndstrik sommerkursus 33

11. – 17. august v/Helga Jóna                                                               
I denne uge vil vi arbejde med forskellige teknikker, f.eks. vendestrik, pæne halsudskæringer, knaphuller mm, spændende og smukke overflader, god finish, montering, fif og finesser, kanter og opslagninger, samt beregninger af strik. 

En uge med fokus på teknikker, der gør prikken over i-et, i dit strik. Vi vil også arbejde lidt med enkelte beregninger af modeller, hvor alle skulle gerne, kunne beregne sit eget personlige model. Kursusnr. 33-6-19

Tilmeld dig her


til toppen


34 Sommerkursus
Broderi, æsker,syning, vævning, ecoprint, smykker

Sommerkursus i Skals er som en ferie, hvor du bliver fyldt op med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i nye teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem fagene: Skals broderi v/Björk Ottósdóttir , æsker v/Bente Plougmand, syning v/Rikke Hvid, vævning v/Sofia Hagström Møller, ecoprint v/Charlotte Buch. smykker v/Kirsten Bak

Udover undervisningen er der forskellige aktiviteter: foredragsaftener, markedsaften og udstilling, hvor vi ser hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger værksteder og udstillinger.
Se mere under hvert enkelt fag.

34-1 Skals broderi sommerkursus 34

18. – 24. august v/Björk Ottósdóttir                
Kurset SKALS BRODERI betyder, at der ikke er noget tema eller faste opgaver udover forslag til en lille startopgave for at alle kommer godt i gang. Dvs. at det op til den enkelte... det kan være de klassiske gamle teknikker, frit broderi, tryk osv. Vi vil designe, prikke, overføre mønstre BRODERE presse og montere.
På den måde bliver ugen fyldt med inspiration. Der er absolut plads til ALLE - nybegyndere og øvede. Glæder mig til en uge sammen med jer.
Kursusnr. 34-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


34-2 Æsker sommerkursus 34

18. – 24. august v/Bente Plougmand
Æsker er noget mange fascineres af, de virker på en eller anden måde dragene, måske fordi man kan gemme/skjule ting i dem. På kurset kan du lære at lave dine egen æsker.
Vi skal lave æsker efter bogbindermetoden. Æskerne beklædes med papir og tyndt skind. Det fine ved selv at lave sine æsker er, at man kan lave dem i lige det design, man synes er smukt og i lige de mål man ønsker. Der vil på kurset være fokus på funktionalisme, design, æstetik og godt håndværk.
Alle starter med en bunden opgave, hvor vi kommer igennem de fleste grundteknikker i æskefremstilling. Kursusnr. 34-2-19

Tilmeld dig her


til toppen34-3 Syning sommerkursus 34

18. – 24. august v/Rikke Hvid
Kom og del din syglæde med andre og få masser af inspiration og kyndig vejledning af designer og konstruktør Rikke Hvid. Du designer med nål og tråd og sætter dit eget personlige præg på garderoben.
Du kan sy alt, og vi tilretter alt du syr, så det får optimal pasform. Ugen giver dig tid til fordybelse i dine syprojekter og –ideer, og du vil kunne lave både små og store opgaver. Du kan også lave sytekniske prøver, hvis du ønsker det.
Kursusnr. 34-3-19

Tilmeld dig her


til toppen34-4 Vævning sommerkursus 34

18. – 24. august v/Sofia Hagström Møller
Hvordan ser din farvehistorie ud vævet? Bliv friere i dine valg af mønstre og farver til din væv. Du får redskaber og metoder til at arbejde med dit eget udtryk i det vævede materiale. Vi arbejder på traditionelle skaftevæve hvor vi roterer rundt på forskellige opsætninger og det vil lægge fokus på både designarbejdet og på vævningen. 
Prøverne vil være tiltænkt boligtekstiler, såsom viskestykker, karklude, pudestof, mm. Der kræves ingen særlige forkundskaber i forhold til at designe, bare lyst til at sætte dit eget præg og udtryk på dine vævede prøver. Kom og væv din farvehistorie! Instagramprofil: fiahagstrom www.sofiamoller.com
 Kursusnr. 34-4-19

Tilmeld dig her


til toppen


34-5 Ecoprint sommerkursus 34

18. – 24. august v/Charlotte Buch                                                     
Kan du godt lide at eksperimentere?
Hvordan har du det med overraskelser?
Eller hvad siger du til magi?
Jeg håber jeg kan smitte dig, så du vil blive lige så begejstret som jeg, over at opleve denne magi, når vi begynder på alle vores prøver og forsøg. Vi vil arbejde med forskellige stofkvaliteter hør, bomuld, silke og uld samt papir. Du får en god fornemmelse for teknikkerne, og de mange kombinationsmuligheder, og ender alle op med en god portion smukke eksempler/opskrifter, som du senere kan bruge. (for kombinationsmulighederne er mange og det er ikke til at huske).
Når vi har styr på teknikkerne, laver vi større projekter, som kan være stof til tørklæder eller til at sy af. Kursus nr. 34-5-19

Tilmeld dig her


til toppen

34-6 Smykker sommerkursus 34

18. – 24. august v/Kirsten Bak                                                     
Vil du prøve at smede din egen sølv ring?
Lær at lave smykker ved brug af traditionelle guldsmedeteknikker. Du lærer
grundlæggende teknikker inden for smykkefremstilling og guldsmedefaget, f.eks.
at save, file, lodde, hamre og forme metal til smukke smykker.

Vi arbejder hovedsageligt med sølv evt. kombineret med andre materialer. Der kræves ingen særlige forudsætninger.
Kirsten Bak er uddannet smykkedesigner og arbejder som selvstændig guldsmed. Kursus nr. 34-6-19

Tilmeld dig her


til toppen

 

36-1 Skaftevævning  

01. – 07. september v/Anne-Mette Due Nielsen
Kurset er et grundkursus i skaftevævning, som henvender sig til nybegyndere, lidt øvede eller dig der vil have håndværket genopfrisket. På kurset har alle deltagere en skaftevæv til rådighed til individuelt arbejde. Man kan i løbet af kurset nå at færdiggøre et vævearbejde. Det kan være et tørklæde, en lille plaid, viskestykker, puder eller stof til beklædning.
Der undervises i udregning af opskrift, i elementær bindingslære og i vævens opsætning og funktion. Der vejledes desuden i montering og efterbehandling af vævede ting.
Der er mulighed for at købe materialer på skolen, men medbring gerne eget garn.
Kursusnr. 36-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


36-2 HVF broderi ekstra - montering  

01. – 07. september v/Lis Ahrenkiel                                               
Montering. Færdiggørelse af broderede emner. Målet er at lade dette blive lige så god en oplevelse som broderiet var. Det er vigtigt, at komposition, farve, materiale, broderiteknik og montering danner en helhed.
I nogle emner kan broderi og montering integreres, som f.eks. i poser, i andre er broderiet en lille eller større del af helheden, det den udfordring vi skal arbejde med. Runde og firkantede ting, ting med fyld, ting der monteres på træ osv. Der skal f.eks. bruges sømme, sammensyninger, kanter, snore, lynlåse og/eller knapper, samt brug af lim, pap, dvælg og andre indlægsmaterialer.
Kursusnr. 36-2-19

Tilmeld dig her


til toppen37-2 Håndstrik m.m.  

08. – 14. september v/Helga Jóna, Helga Isager og Anette Danielsen
En uge- tre undervisere. Annette Danielsen, Helga Isager og Helga Jóna.

På dette kursus skal vi, de første 2 dage, arbejde med strik og broderi på strik, sammen med 2 x Helga, hvor vi tager udgangspunkt i Helga Isagers nye bog. Om onsdagen skal vi ud af huset, hvor vi bl.a. besøger Isager i Tværsted. De sidste 2 dage, vil vi arbejde med strikketeknikker, gode finesser og graduering i strik, sammen med Annette Danielsen og Helga Jóna.
www.annetted.dk
www.amimono.dk
www.strikketoj.com Kursusnr. 37-2-19

Tilmeld dig her


til toppen


38-1 Skals broderi  

15. – 21. september v/Björk Ottósdóttir                
Kurset SKALS BRODERI betyder, at der ikke er noget tema eller faste opgaver udover forslag til en lille startopgave for at alle kommer godt i gang.
Dvs. at det op til den enkelte... det kan være de klassiske gamle teknikker, frit broderi, tryk osv. Vi vil designe, prikke, overføre mønstre BRODERE presse og montere. På den måde bliver ugen fyldt med inspiration.
Der er absolut plads til ALLE - nybegyndere og øvede. Glæder mig til en uge sammen med jer. Kursusnr. 38-1-19

Tilmeld dig hertil toppen


38-2 HVF broderi, modul 1  

15. – 21. september v/Lis Ahrenkiel
Dragværk ca. 1770-1800. Dragværk blev brugt i begyndelsen af 1800-tallet, derefter sammen med andre teknikker. Trådene trækkes ”drages” ud i hele mønsterpartiets bredde. Rundt om det tilbagestående netværk af tråde sys motiver med kaste-, slynge- og stoppesting, så motiverne står tætte mod den åbne netbund.
Der udarbejdes en stadieprøve i dragværk, en komposition danner grundlag for et arbejde, der kan påbegyndes. Kursusnr. 38-2-19

Tilmeld dig her


til toppen39-1 Syning  

22. - 28. september v/Birgitte Bandmann
Den skræddersyede nederdel eller kjole.
En sjov uge med et højt fagligt niveau. Du kan vælge at lave din personlige grundform og samtidig lære en masse om tilskæring og tilretning. Efterfølgende kan du sy en nederdel eller kjole ud fra din grundform. Du kan afprøve forskellige syteknikker som du efterfølgende kan tage med hjem og bruge som inspiration til fremtidige projekter. Det kan være prøver på eks. håndsyning, lommer, kantning, sømme og slidser.
Jeg tager udgangspunkt i hver enkelt kursists niveau, fælles for alle er at jeg deler ud af min ekspertise inden for tilskæring, tilretning, presseteknikker og syning. Kursusnr. 39-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


39-2 Skals broderi  

22. – 28. september v/Björk Ottósdóttir                
Kurset SKALS BRODERI betyder, at der ikke er noget tema eller faste opgaver udover forslag til en lille startopgave for at alle kommer godt i gang. Dvs. at det op til den enkelte... det kan være de klassiske gamle teknikker, frit broderi, tryk osv.
Vi vil designe, prikke, overføre mønstre BRODERE presse og montere.
På den måde bliver ugen fyldt med inspiration. Der er absolut plads til ALLE - nybegyndere og øvede. Glæder mig til en uge sammen med jer.
Kursusnr. 39-2-19

Tilmeld dig her


til toppen40 Plantefarvning og håndstrik  

29. september – 05. oktober v/Dorthe Merete Lykke Jensen og
Anne Støvlbæk Kjær

To der er passionerede for det gode håndværk og fornyelse af teknikker har slået sig sammen om dette kursus. I farveværkstedet dyppes skønne G(uld) garner i holdbart plantefarve og indigo bade.
I strikkeværkstedet afprøves de nyfarvede garner på strikkepindende med teknikker, der fremhæver de smukke farver. Nye indfarvninger gøres og flere prøver strikkes og modeller beregnes. Erfaringer fra de 2 værksteder ender op med unikt farvede garn til din unikke stikkemodel. Uanset niveau - alle kan deltage.
www.g-uld.dk
www.dmlj.dk kursusnr. 40-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


41-1 Broderi  

06. -  – 12. Oktober v/Amy Lyngaa     
Broderi: Lige det broderi du drømmer om… for nybegyndere og let øvede.
Et kursus for dig der måske ikke har broderet før. Måske har du lyst til at komme i gang med hele broderiprocessen og jeg hjælper dig på vej;
Alle mulige teknikker gennemgås, vi idéudvikler, tegner, omsætter til sting og materialer og med hjem kan du medbringe nye broderede ting til dig selv og dit hjem. Vi kommer også omkring enkle stoftrykmetoder som kan kombineres med broderiet så du i fremtiden er klædt på til at arbejde videre med broderiet. Kurusnr. 41-1-19

Tilmeld dig hertil toppen41-2 Vævning  

06. – 12. oktober v/Winnie Poulsen
Et vævekursus, hvor vi skal arbejde med kamning. Det er slet ikke så lidt, man kan påvirke sit stof ved at bruge forskellige tætheder forskellige steder i stoffet. Det kan give meget charmerende strukturer, samtidigt med at det kan hjælpe med at gøre vævningen mere luftig. En viftekam kan også hjælpe med at væve i forskellige tætheder. Du får mulighed for at prøve det hele. Kursusnr. 41-2-19

Tilmeld dig hertil toppenTo generationer

Har du sammen med dit barnebarn/barn lyst til at arbejde med broderi eller syning, så er her et kursus for jer. Udover undervisningen vil der bl.a. være forskellige hyggelige aktiviteter, udflugt og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder.
Begge generationer må gerne være nybegyndere. Ved tilmelding vælges broderi eller syning. Ét barn ifølge med én voksen. Vi anbefaler at børnene er 9 år ved kursusstart. Kurset starter lørdag kl. 16 og slutter onsdag kl. 17.

42-1 Broderi  

12. – 16. oktober v/Helga Jóna og Louise Lerche
Efteråret nærmer sig, og broderi er en perfekt aktivitet til indendørs feriehygge. I 5 dage skal du og din mor/bedstemor brodere sammen med jævnaldrende med samme interesse. Vi får i løbet af ugen kendskab til broderiets mange muligheder, og du får mulighed for at fremstille helt personlige ting – kun fantasien sætter grænser.
Der vil være udfordringer for alle – både store og små. Hvad enten du har lyst til et brodere et nyt penalhus, en pyntepude eller noget helt tredje, så medbring dit gode humør, og vi finder på noget sjovt. I kan glæde jer til en uge med sjove aktiviteter, nye venskaber, hyggeligt samvær og selvfølgelig en MASSE broderi i børnehøjde. Kursusnr. 42-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


42-2 Syning  

12. – 16. oktober v/Hanne Holtzmann
Børn og voksne arbejder samme og har det sjovt med at sy beklædning og ting til sig selv.
Vi tager basis i efteråret, og hygger os med at sy ting til efterårsgarderoben og ting man bruger om efteråret- det være sig en poncho, en cardigan, en jakke, hjemmesko, en hyggelig pude, et varmt og lunt tæppe, en lille hue, eller ting du selv finder på. Du bestemmer, kun fantasien sætter grænser. Kom og vær med til en dejlig uge. Kursusnr. 42-2-19

Tilmeld dig her


til toppen


44-1 Strikkede tilbehør  

28. oktober – 01. november v/Helga Jóna
Strikkede tilbehør
I denne uge, vil vi arbejde med strikkede tilbehør, som strikkede sjaler, tørklæder, strømper, vanter og huer. Vi vil arbejde på nogle gode og nyttige teknikker, som opslagninger, aflukninger, to strømper på én rundpind mm.
Vi vil arbejde med nogle smukke mønstre og beregninger, og lave vores egne, personlige opskrifter/modeller.
www.strikketoj.com Kursus nr. 44-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


44-2 Læder  


28. oktober – 01. november v/Henriette Andersen

Læder – en uge hvor du lærer det fantastiske naturmateriale at kende. Du får mulighed for at arbejde i dybden med teknikker og eksperimentere med læderets mange spændende egenskaber.
Ugen begynder med en lille bunden opgave, så alle får fornemmelsen af at have læder mellem hænderne og kommer godt fra start. Derefter går vi i dybden med de grund-læggende teknikker inden for læderarbejdet, så man er klædt på til at gå i gang med sit eget projekt.
Ugen bliver krydret med små teknik- og ”tænk ud af boksen” opgaver. Alle kan deltage, nybegyndere som øvede. Undervisningen er netop tilrettelagt sådan, at den tilgodeser flere niveauer. Kursusnr. 44-2-19

Tilmeld dig her


til toppen


45-1 Broderi  

03. – 09. november v/Amy Lyngaa      
Broderi: Det er en kold tid, som vi lever i…
Efterår, vinter og jul… er lige om hjørnet. Den kolde tid indbyder til hygge med broderi og stoftryk. Vi skal inspireres af efterårets mange farver, nedfaldne blade og måske også tænke lidt på at det snart er jul.
Vi vil gå i højskolens have og finde motiver som omsættes til dejlige funktionelle tekstiler til dig og dit hjem. Masser af teknikker er i spil når dine ideer omsættes til broderi og måske også krydres med lidt stoftryk… Kursusnr. 45-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


45-2 Færøsk strik  

03. – 09. november v/Ann Højgaard Slot
Færøsk strik. I denne uge vil vi fordybe os i traditionel færøsk strik – teknikker, form, mønstre og traditioner, - i en nutidig kontekst. Ann er selv færing, og har gennem mange år undervist i færøsk strik og strikketraditioner.
Hun vil bl.a. introducere de karakteristiske tofarvede mønsterdiagrammer og deres anvendelse, samt de færøske sjaler i retriller og hulborder, med indtagninger over skuldrene, som giver dem en helt særlig pasform.
Der vil være mulighed for evt. at se på hvordan man traditionelt har strikket rundt til bul og klippet ned til ærmegab, hvordan man kan strikke tofarvet med en tråd i hver hånd, beregning af en enkel trøje m.m. Kursusnr. 45-2-19

Tilmeld dig her


til toppen


48-1 Skals broderi  

24. – 30. november v/Björk Ottósdóttir                
Kurset SKALS BRODERI betyder, at der ikke er noget tema eller faste opgaver udover forslag til en lille startopgave for at alle kommer godt i gang.
Dvs. at det op til den enkelte... det kan være de klassiske gamle teknikker, frit broderi, tryk osv. Vi vil designe, prikke, overføre mønstre BRODERE presse og montere.
På den måde bliver ugen fyldt med inspiration. Der er absolut plads til ALLE - nybegyndere og øvede. Glæder mig til en uge sammen med jer.
Kursusnr. 34-1-19

Tilmeld dig her


til toppen


48-2 Hækling  


24. – 30. november v/Sys Fredens

Vær med på tendensen med at hækle ting til hjemmet og tilbehør til dig selv.
Vi hækler forskellige mønstre i forskellige materialer og beregner opskriften.
Kurset er for alle, da vi genopfrisker teknikken fra bunden.

Målet er at du har hæklet en kurv, en hue, et sjal eller noget andet til dig selv, når ugen er omme. Jeg underviser efter mine forskellige bøger med hækling og bliver der tid, vil vi også prøve Tunesisk hækling og har garn og hæklenåle til prøve.
Medbring hæklenåle i mange tykkelser og forskelligt garn samt evt. garn til dit projekt. Kursus nr. 48-2-19

Tilmeld dig her


til toppen

 

48-3 Syning NYT kursus


24. – 30. november v/Hanne Holzmann

Sy hvad du har lyst til. Arbejd standard grundforme og videreudvikl derfra eller følg et standard mønster, du bruger, som det er eller videreudvikl på det. Du kan også omforandre eller omsy allerede eksisterende tekstil til nyt tøj. Alt sammen for at opnå et godt resultat og en god pasform.
 
Undervisningen er individuel og vi arbejder med den gode pasform, der klæder netop dig. Gode råd om materialevalg. Der bliver vejledt i syteknikker, model-udvikling, afprøvning og tilretning for både øvede og uøvede. 
Kursusnr. 48-3-19


Tilmeld dig her


til toppen