Bæredygtighed

Et økologisk produkt er ikke nødvendigvis et bæredygtigt valg, bare fordi det er økologisk. Hvis det er sejlet eller fløjet jorden rundt, eller transporteret i lastbiler over unødigt mange kilometer, så er det en stor belastning for vores miljø.
Derfor foretrækker vi at bruge danske - og gerne lokale råvarer, hvor det er muligt. Det betyder også, at vi vælger at sammensætte vores menuer ud fra de råvarer, der er i sæson i det danske landbrug.

Som en naturlig konsekvens, arbejder vi også meget på at minimere vores madspild. Du vil f.eks. kunne se, hvordan skræller fra kartofler og gulerødder kan blive forvandlet til dejligt brød eller sprødt knas på en suppe eller i din salat. Selv en rest the anvender vi til f.eks. at koge bønner i eller som væske til brødbagning.

De få dele fra frugt og grønt som vi ikke kan genanvende, samt filtret fra den friskbryggede kaffe, bliver igen til god og næringsrig muldjord, som bliver til fine nye blomster, grøntsager og bær i vores natur have. Andet, som f.eks. løgskaller bliver vi ofte bedt om at samle til lærerne, som bruger det til at garnfarvning. Alt sammen helt i overensstemmelse med vores høje hygiejne-standarder og gældende regler på området.

Sammen med dig, sorterer vi vores affald. Se skiltningen over skraldespandene.

På Skals højskole arbejder vi med bæredygtighed på alle fronter.