Elevcitater
”Jeg har fået øjnene op for, hvordan man kan mikse forskellige genrer. For eksempel kan man bruge broderi på tøj.” (Sofie, 20 år)

”Læreren er ikke bare en lærer som i gymnasiet. Her brænder de for det, de laver.” (Sofie, 20 år)

”Her er ro og masser af te og kage, og så ligger skolen helt vildt fedt.” (Nadia 22 år)

”Jeg kan godt lide, at man kan bevæge sig rundt i værkstederne på alle tider af døgnet. Dørene er altid åbne.” (Nadia 22 år)

De har lige gået her
Her lidt om hvad vores tidligere elever arbejder med i dag:

Amalie har gået på designlinjen i Skals og forberedt sig til optagelse på Danmarks Designskole. Her kan du læse om hendes start på skolen:

Jeg startede på Danmarks Designskole i september 2013. Jeg er blevet optaget på beklædningsdesign, men her det første år går vi alle linjer sammen. Vi har 4 projekter første år, som alle afsluttes med en eksamen. I projekterne arbejder vi inden for vores forskellige linjer.
I tiden uden for projekterne har vi forskellige grundkurser. Nogle af dem er linjeorienterede som fx drapering, strik, tryk og syteknik. Andre er bredere kurser som fx tegning, farvelære og IT.
Det første projekt handlede om proportioner. Her blev vi introduceret til hvordan man generelt arbejder med sin designproces. Derfor var det vigtigt, at vi undersøgte en hel masse, og lavede en masse eksperimenter i vores proces.
www.dkds.dk
www.facebook.com

Maria fra Sverige er, efter hun har gået på designlinjen på Skals, blevet optaget på den svenske designskole "Textilhögskolan" i Borås.
Læs her hvad hun arbejder med:

Jag går nu mitt andra år på Textilhögskolan i Borås på Textildesignprogrammet. I augusti flyttade hela skolan till en ny byggnadsom kallas för Textile Fashion Center så nu arbetar jag i superfina ateljéer och lokaler med större och bättre plats för tryck, väv och trikå som är stor del till varför Textilhögskolan är så bra. Här får man verkligen prova på att arbeta i större skala och en känsla för hur det fungerar ute i industrin till exempel.
En bild är på mitt skrivbord i skolan just nu. Jag arbetar med ett projekt som är ett samarbete med Gina Tricot där vi ska göra mönster och utveckling av textila produkter från ett tema som vi fått av en annan person i klassen. Mitt tema är Bauhaus.
Några bilder är från ett vävprojekt som jag hade i våras. Det var introduktionskursen till maskinväveriet där vi skulle använda fyra maskiner, tre skaftmaskiner och en jaquardmaskin. Till skaft maskinerna skulle vi skissa ett rutigt mönster, ett randigt mönster och en textur och till jaquardmaskinen ett rapporterat mönster. Jag utgick ifrån känslan av en knut som jag försökte förmedla i mina tyger.
Mitt "textur"-tyg håller jag just nu på att sy produkter av som ska säljas på en julmarknad i Göteborg den 29 nov - 1 dec. Om någon har vägarna förbi får ni gärna komma!
www.hb.se
www.facebook.com

Susanne har gået på vores klassiske linje og går nu på Teko:
www.viauc.dk
www.facebook.com

Line - som har gået på designlinjen på Skals - og som nu går på Designskolen Kolding. Line fortæller her:

Jeg startede på Designskolen Kolding i september 2013 på mode og tekstil. De første seks uger bestod i et forløb, hvor der var mulighed for at prøve kræfter med teknikker inden for både tekstildesign og modedesign. Det indebar blandt andet rammetryk med pigmentfarve og drapering, som er henholdsvis tekstil og mode relaterede fag.
Efter de første seks uger valgte jeg at fortsætte på mode linjen, hvor vi siden har arbejdet videre med drapering af et outfit bestående af to beklædningsdele. Generelt arbejder vi i designprocesser bestående af faser som research, registrering, analyse, ideudvikling og endeligt produkt. Der er dog stor fokus på selve processen og ikke mindst de eksperimenter man laver under ideudviklingen.
På mode linjen er hovedmålet, at det endelige produkt er en tredimensionel form på krop, det vil sige en beklædningsgenstand.
www.designskolenkolding.dk >>
www.facebook.com > >

De har også gået her
Naja Munthe, designer og indehaver af Munthe Plus Simonsen:
www.muntheplussimonsen.com

Peter Jensen, designer og modeskaber i London:
www.peterjensen.co.uk

Marianne Isager, strikkeguru:
www.isagerstrik.dk

Eva Ingemar, designer og medindehaver af Eva og Claudi:
www.eva-claudi.com

Lea Dam, designer og indehaver af firmaet Buttoms: