januar
februar
marts
april
maj
juni
21 Rejsekursus fortsat


Klik i kalenderen for kursusbeskrivelse.
Tilmeldingsblanket findes under hvert kursus

2016
02 Vinterkursus
Vævning, broderi, syning, broderi og bogstaver,
syning i læder


Vinterkursus i Skals er som en ferie, hvor du bliver fyldt op med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i nye teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

I uge 02 kan du vælge mellem et af følgende fag:
Vævning v/Winnie Poulsen, broderi  v/Amy Lyngaa, syning v/Marianne Pedersen og broderi & bogstaver v/Vibeke Lindhardt, syning i læder v/Rikke Hvid

Udover undervisningen vil der være forskellige aktiviteter: foredragsaftener, markedsaften og en spændende afslutningsudstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder. En eftermiddag tager vi på udflugt og besøger relevante værksteder og udstillinger.
Se nærmere under hvert enkelt fag.

02-1 Vævning vinterkursus 02

10. - 16. januar v/Winnie Poulsen
Stof = væv + efterbehandling.
Et stykke stof, der kommer direkte fra væven, er et forvarsel om hvad, det kan blive. Hvor det altid er spændende som bare …  at slå de første indslag på en ny væveopsætning, er det ofte næsten skuffende at klippe ned. Så ser man noget, som slet ikke lever op til de forestillinger, man havde da væven blev begyndt.
Så denne uge skal vi gå hele vejen med vores prøver. De er ikke færdige, før de er lagt i blød, vaskede i varmt vand, valkede, opkradsede, pressede, plisserede eller hvilken behandling, de nu behøver.
Der vil være uld, bomuld, hør og silke i opsætningerne. Kursus nr. 02-1-16


til toppen


02-2 Broderi vinterkursus 02

10. - 16. januar v/Amy Lyngaa
Broderede puder…
Med udgangspunkt i dit behov skal vi udvikle, tegne, sy, printe og brodere puder. Store, små, runde, kvadratiske og ”anderledes” puder vil tage form i løbet af ugen og med hjem kan du bringe; dejlige nye puder til din sofa, dit hyggehjørne eller din yndlingsstol.
Ugen vil byde på arbejde med hele idéudviklingsprocessen og  grundig indføring i alverdens frie sting og tællesyninger, som netop kan være af interesse på ”din pude”, efterfølgende arbejder vi med broderiprojekter som kan være lige hvad du ønsker dig... Kursus nr. 02-2-16


til toppen


02-4 Syning vinterkursus 02

10. - 16. januar v/Marianne Pedersen
Du kan sy det, du har lyst til. Det kan være en bluse, kjole, jakke, nederdel, bukser eller andet, du kunne ønske dig.
Med individuel undervisning omsættes dine ideer og sammen skaber vi et godt tilrettet mønster, hvor der bliver lagt vægt på en god pasform, der netop passer dig. Alle deltagere får rådgivning i ideudvikling, materialevalg, sy teknikker, samt masser af fif og ideer.
Kurset er for alle, uanset om man er øvet eller nybegynder.
Kursus nr. 02-3-16til toppen


02-6 Syning og tilretning vinterkursus 02

10. - 16. januar v/Nanna Martinussen
På dette hold kan du sy lige hvad du ønsker fra bukser og nederdele til kjoler og jakker. Med individuel undervisning hjælper jeg dig fra start til slut med dit projekt og de ideer du har.
Jeg guider dig igennem alle processer fra tilretning, sy teknikker, materialevalg og hvilke snit der klæder dig bedst, kort sagt i alle de dele der skal til for at lave et smukt og gennemarbejdet stykke tøj. Jeg har fokus på det gode håndværk og øser ud af min viden hele ugen. Alle uanset niveau kan deltage.
Nanna Martinussen www.howtodofashion.dk Kursus nr. 02-6-16


til toppen


04-1 Vævning

24. januar – 30. januar v/Anne-Mette Due Nielsen
Kurset er et grundkursus i skaftevævning.
Kurset henvender sig til nybegyndere, lidt øvede eller dig, der vil have håndværket genopfrisket.
På kurset har alle deltagere en skaftevæv til rådighed til individuelt arbejde. Man kan også vælge at afprøve enkle teknikker og forskellige materialer. Man kan i løbet af kurset nå at færdiggøre et vævearbejde. Det kan være et tørklæde, en lille plaid, viskestykker eller puder.
Der undervises i udregning af opskrift, elementær bindingslære og vævens opsætning og funktion. Der vejledes i montering og efterbehandling af vævede ting. Kursus nr. 04-1-16


til toppen

04-2 Maskinstrik

24. januar – 30. januar v/Bente Rønberg
Et allroundkursus. Medbring din egen strikkemaskine eller arbejd på en af skolens elektroniske maskiner.
Nybegyndere lærer strikkemaskinen at kende, ved at strikke prøver i de mest elementære teknikker. Under forløbet strikkes et færdigt produkt f.eks. tørklæde, sjal, pude eller andet i en simpel form.
Øvede bliver introduceret til spændende teknikker og har mulighed for hjælp til lige netop det der ”driller”. Hjælp til DesignaKnit er muligt, hvis du selv medbringer programmet på din computer. Der vil være gennemgang af modelberegning til udregning af din egen trøje www.ausumlille.dk
Kursus nr. 04-2-16til toppen

05 Håndstrik 3

31. januar – 06. februar v/Helga Jóna
Islandsk strikkeinspiration.
I denne uge vil vi arbejde med mønstre, teknikker og design inspireret af Island. Inspirationen finder vi i alle de smukke mønstrede trøjer, sjaler og tæpper eller måske i det gamle strikkede rosenmønster, som blev brugt som såler i de helt unikke islandske hjemmesko.
Du vælger selv, hvad du vil arbejde med. Alle får mulighed for at designe og strikke deres helt egen model. Kursus nr. 05-15


til toppen

06-1 Broderi – forårets komme

07. februar – 13. februar v/Amy Lyngaa
Kan man brodere foråret?
Ja det kan man hvis man lader sig inspirere af de små spirer, farverne i landskabet, insekterne, fuglenes sang eller alle de smukke sange som netop beskriver forårets komme.
Med udgangspunkt i foråret skal vi tegne, trykke og brodere dejlige forårstekstiler som kan pynte i din stue, - eller snart i din have…
ugen byder på grundig indføring i hele idéudviklingsprocessen og ikke mindst i hvordan alle de skønne sting netop kan anvendes i dit broderi.
Kursus nr. 06-1-16


til toppen

06-2 Håndstrik

07. – 13. februar v/Rachel Søgaard
I denne uge vil vi arbejde med forskellige teknikker lige fra opslagning til aflukning og montering.
Vi skal arbejde med strukturer som snoninger, vævestrik og bobler samt strik i flere farver som fairisle, mosaikstrik og gobelin.
Vi arbejder med teknikkerne i form af strikkeprøver, men også som små projekter vi kan nå at blive helt færdige med. Jeg medbringer færdige mønstre, men du får også mulighed for at tegne dine egne.
Har du et strikketøj eller en opskrift, der volder dig problemer, er du selvfølgelig velkommen til at tage det med og få hjælp.
Rachel Søgaardwww.rachelsoegaard.dk Kursus nr. 06-2-16


til toppen

08-1 Skals-broderi

21. - 27. februar v/Björk Ottósdóttir

Broderi kursus for alle både begyndere og øvede. Vi starter med en lille "start” ting for, at vi alle kommer godt i gang.
Derefter bliver undervisningen individuel dvs. du kan arbejde med de teknikker, som interesserer dig og i det tempo, som passer til dig. Der er mulighed for at lære de gamle klassiske teknikker, frie sting, 3.d, og stof tryk.
Du kan arbejde hvidt, kulørt, fint og rustik eller mikse efter lyst. Montering og presning vil indgå. Skolen har fint lager af materialer i god kvalitet. 
Kursus nr. 08-1-16


til toppen


08-2 Læder  

21. - 27. februar v/Henriette Andersen

Kom og prøv kræfter med kernelæder i en uge - et spændende materiale, med mange muligheder.
I løbet af ugen skal vi blandt andet arbejde med forskellige dekorationsteknikker, isætning af diverse låse, vådformning, farvning og modelfremstilling. Vi skal også arbejde med design og fremstilling af eget produkt: En taske, pung, covers, pynt til hjemmet - måske har du en helt anden ide.
Du kan også vælge at fokusere på forskellige teknikker og forskellige teknikker og afprøve dem, uden at ende op med et færdigt produkt. Alt sy arbejde foregår i hånden. andersenlepri.dkwww.andersenlepri.dk Kursus nr. 08-2-16


til toppen


09-2 Syning

28. februar - 05. marts v/Marianne Pedersen
Til de syglade.
Dette er ugen, hvor du uanset niveau vil få vejledning og inspiration til dine syarbejder. Du bestemmer selv hvilke projekter, du vil lave i løbet af ugen, og er velkommen til at medbringe symønster og stof. Vi kan også lave mønster til dine projekter under kurset, og stof kan købes på højskolen.
Du vil ligeledes snuse til drapering , da vi bruger en dag på at drapere en overdel.
Hvis du har særlige ønsker, er du velkommen til at kontakte mig inden kurset.  Kursus nr. 09-2-16


til toppen


09-3 Håndstrik


28. februar - 05. marts v/Dorthe M.L. Jensen
Naturen flytter ind…
Krogede grene, frøstande, edderkoppespind, mos… denne uge rykker vi for en stund ud i naturen og suger inspiration til os.
Tilbage på værkstedet oversættes inspirationen til garnkvaliteter, der tegnes mønstre, nye farvesammensætninger og strikketeknikker afprøves på strikkepindene. Forsøg og eksperimenter udvikles til din personlige model.
Du præsenteres for strikkeprøver med organiske overflader, grafiske udtryk, forløb med modelberegning, kantløsninger, montering m.m. En uge hvor naturen omsættes til garn og masker. Alle kan være med.www.dmlj.dk
K
ursus nr. 09-3-16


til toppen


10-1 Skals-broderi

06. - 12. marts v/Björk Ottósdóttir

Broderi kursus for alle både begyndere og øvede. Vi starter med en lille "start” ting for, at vi alle kommer godt i gang.
Derefter bliver undervisningen individuel dvs. du kan arbejde med de teknikker, som interesserer dig og i det tempo, som passer til dig. Der er mulighed for at lære de gamle klassiske teknikker, frie sting, 3.d, og stof tryk.
Du kan arbejde hvidt, kulørt, fint og rustik eller mikse efter lyst. Montering og presning vil indgå. Skolen har fint lager af materialer i god kvalitet.
Kursus nr. 10-1-16


til toppen


10-2 HVF broderi tælle- og rudesyning

06. - 12. marts v/lis Arenkiel
Tællesyning er den tidligst kendte af de hvide syninger. Den udføres som fladsyning over talte tråde. Mønstrene er geometriske f.eks. stjerner, stiliserede træer, trekanter og kvadrater på spids. Mønsterinddelingerne kan udføres med halve korssting i skrå rækker.
Rudesyning er en teknik, hvor der trækkes eller skæres tråde ud i små ruder, der danner motivets omrids. Stolperne kastes og ruderne udfyldes med stoppesting og slyngesting. Rudesyningsteknikken blev efter 1840 anvendt til navnemærkning. Kursus nr. 10-2-16

HVF kurser i broderi (håndværksfaglige kurser)
8 moduler á 1 uge over 4 år • Underviser Lis Ahrenkiel
På disse kurser gives kursisterne grundlæggende håndværksmæssige kvalifikationer i danske bondesyninger på lærred, talte som frie syninger. Fælles for alle 8 moduler er at give deltagerne kendskab til teknikkerne. Delemnerne er forskellige og retter sig efter teknikken. Der arbejdes med stadieprøver, analyser af originale arbejder, opretning, konstruktion, prikning, påtegning, opspænding, vask og presning.
De 8 moduler er:

1 dragværk
2 tællesyning og rudesyning
3 hvidsøm
4 baldyring
5 udklipshedebo
6 tamburering og hulsømme
7 venitiansk broderi og Richelieubroderi
8 engelsk og fransk broderi


til toppen


To generationer

Har du sammen med dit barnebarn/barn lyst til at arbejde med broderi, strik eller keramik, så er her et kursus for jer. Begge generationer må gerne være begyndere. Ved tilmelding vælges broderi, strik eller broderi.
Ét barn ifølge med én voksen. Vi anbefaler at børnene er 9 år ved kursusstart.
Kurset starter lørdag kl.16.00 og slutter onsdag kl. 18.00.


12-1 Strik og manipulation

19. - 23. marts v/Dorthe M.L. Jensen
Vi veksler mellem at I fremtryller tasker, rør, en lomme til din nederdel… med stikkepinde og garn og "lege" med at skabe form ud af stof, en magisk og legende proces.
Vi bevikler uld-, polyester stof over sten, legoklodser, stof foldes ind i papir og dampes i gryder. Dette kaldes formfiksering og her opstår magien. Smukke folder og former fra sten og klodser er tilført tekstilet. Tekstilerne anvender vi til fint hårpynt, krave, lampeskærm, tørklæder måske med en kant i strik? Uanset niveau kan alle deltage. www.dmlj.dk Kursus nr. 12-1-16


til toppen


12-2 Broderi

19. - 23. marts v/Louise Lerche
Vi skal brodere, vi skal hygge os, og vi skal have det rigtig sjovt imens. Bedstemødre/mødre og børnebørn får i denne uge tid til at nyde hinandens selskab og sammen fordybe sig i alt det sjove, som broderi har at byde på.

Opgaverne bliver forskellige, alt efter om du er voksen eller barn, men der er udfordringer til alle, det er næsten kun fantasien, der sætter grænser...
Vi vil arbejde med lidt hulsøm samt forskellige frie sting og stoftryk, på f.eks toilettaske, billeder, puder, dørskilt til værelset, penalhus, lille spejl eller hvad I kunne tænke jer. louise-lerche.blogspot.dkwww.louise-lerche.blogspot.dk Kursus nr. 12-2-16


til toppen


12-3 Keramik

19. - 23. marts v/Helle Bovbjerg

Har du lyst til at lære at modellere din helt egen kop? Du lærer at fremstille dine egne kopper, små skåle, fade mv. Vi modellerer dyr, laver sjove detaljer, hanke og æsker med tryk fra naturen og kulturen. Medbring gerne gamle knapper, blonder mm., der kan give dit personlige aftryk på leret.
Jeg giver små og spændene opgaver undervejs.
Vi brænder i haven, i en ovn, der er beklædt med det samme materiale, de bruger til at bygge rumskibe med. I er med til at tage de rødglødende ting ud af ovnen og over i savsmuld og vand. Teknikken er raku, en gammel japansk brændingsmetode. hellebovbjerg.dkwww.hellebovbjerg.dk Kursus nr. 12-3-16


til toppen


14-1 Re-design

03. - 09. april v/Amy Lyngaa og Dorthe M.L. Jensen
En strik- og en broderilærer slår ”pjalterne” sammen og skaber et univers af masker, formfiksering, sting og re-design. Vi skal re-designe gamle trøjer, skjorter, kjoler, måske en lampeskærm. Vi strikker nyt af garner og gamle klude, dekorerer med broderi, tryk, formfiksering m.m.
Du får 2 dage med syning, broderi og redesign, en dag med udflugt, workshop og legende eksperimenter og igen 2 dage med syning, strik, formfixering og redesign… eller omvendt.
Med hjem fra kurset kan du medbringe; nyt tøj, boligtekstiler, tasker eller andet, du brænder efter at eje… www.dmlj.dk Kursus nr. 14-1-16


til toppen


14-2 Skaftevævning

03. - 09. april v/Anne-Mette Due Nielsen
På kurset væves prøver med fokus på, at bruge farver, materialer og bindinger som virkemidler til at danne spændende stoffer.
Med udgangspunkt i grundbindingerne, arbejdes med farveeffekter, hvor samspillet mellem farver og enkle bindinger skaber mønstre og med vævninger, der danner reliefagtige mønstre, som hulkrus og vaffelbindinger.  Man kan arbejde med mange forskellige garner for at undersøge materialernes betydning for stoffets karakter.
Der undervises i udregning af opskrift, i bindingslære og i vævens opsætning. Kurset henvender sig til nybegyndere og lidt øvede Kursus nr. 14-2-16


til toppen


15 Håndstrik

10. - 16. april v/Helga Isager og Helga Jóna
Lav dit eget design i strik.
På denne workshop kan du lave dit eget design i strik.
Vi skal strikke prøver, hvor vi eksperimenterer med materialer, farver og teknikker, og skal ud fra prøverne beregne enkle modeller, efter egne ønsker og mål. Der vil også blive lagt vægt på finesser og montering.
Jeg vil medbringe modeller fra mine nyeste kollektioner og undervejs fortælle om de overvejelser jeg gør mig når jeg designer strik.
Det vil være muligt at bestille Isager-garn og få det sendt til skolen. Alle kan være med, uanset, om man er nybegynder eller erfaren strikker.
amimono.dkwww.amimono.dk Kursus nr. 15-16


til toppen


17 Emneuge Japan

I uge 17 sætter vi fokus på Japan. Vi starter kurset med at fremstille vores egen keramikkop, som vi raku brænder i løbet af ugen og vi slutter kurset med at bruge koppen til den specielle japanske teceremoni. Der vil være forskellige workshops, hvor der bliver mulighed for at skabe nye spændende og smukke produkter alt sammen med inspiration eller teknikker fra Japan. Du har mulighed for at vælge 2 workshops af to dages varighed.. Onsdag vil være en foredrags- og udflugtsdag. Vi slutter med en udstilling, hvor vi kigger på hinandens arbejder.


17-1 Broderi emneuge

24.-30.april v/Amy Lyngaa
Broderi på små beholdere, bogomslag og klæder til at folde omkring…….
Japanere er mestre i at pakke deres ting ind i ”noget” og på kurset vil jeg have opbevaring som tema; små tasker, totebags, omslag til notesbogen, etuier til nåle, blyanter eller smykker. 
Alt sammen brugbare ting som vi kan have glæde af i hverdagen, og broderiet er de frie sting kombineret med klassiske japanske teknikker. Mit håb er at du efter dette kursus siger NEJ-TAK til plastikposer! Kursus nr. 17-1-16


til toppen


17-2 Magi med japansk Shibori emneuge

24.-30.april v/Dorthe Merete Lykke Jensen
At skabe form ud af stof, er en magisk og legende proces. Vi henter inspiration fra de japanske shibori teknikker. Magien opstår ved at bevikle stof over sten, mønter, møtrikker, stof bindes på rør, stof foldes ind i japanske papirskabeloner.
Det hele dampes i gryder. Her tilføres de ellers flade tekstiler af uld, silke og polyester smukke organiske overflader fra beviklingerne og foldningerne. Vi skal ligeledes arbejde med indfarvning, hvor det beviklede stof sænkes ned i farvebade. Vi vil fremtrylle tekstiler til beklædning og interiører. dmlj.dkwww.dmlj.dk
Kursus nr. 17-2-16


til toppen


17-3 Broderi - Sashiko emneuge

24.-30.april v/Karen Marie Dehn
Sashiko – Broder på japansk, en smuk og meget enkel måde, at skabe flader. Teknikken syes med kun forsting og giver mulighed, for smukke mønstre og fine strukturer. Udtrykket er let, moderne og enkelt.
På workshoppen vil du få kendskab til, de grundlæggende teknikker, forskellige mønstre, hvordan du overfører mønsteret til stof, og ideer til at anvende teknikken på forskellige måder.
Karen Marie Dehn har været designer og underviser, igennem 25 år og vil dele rundhåndet ud af sine erfaringer indenfor broderiets glæder.
karenmarie.nuwww.karenmarie.nu Kursus nr. 17-3-16


til toppen


17-4 Vævning/Kasuri emneuge

24.-30.april v/Rosa Tolnov Clausen
Everything I know about kasuri.
Væveworkshoppen er en introduktion til den japanske væveteknik Kasuri.
Kasuri teknikken - også kendt som Ikat - er kendt verden over.
Kasuri bruges i Japan ofte i vævning af Kimono tekstiler.
Rosa Tolnov Clausen var i efteråret 2013 tre måneder i Japan for at få et indblik i teknikken på Kawashima Textile School i Kyoto.

Målet med workshoppen er at give deltagerne en introduktion til Kasuri teknikken bl.a. planlægning, knuder og væveteknikker.
rosatolnovclausen.comwww.rosatolnovclausen.com Kursus nr. 17-4-16


til toppen


17-5 Læderworkshop emneuge

24.-30.april v/Line Lerche
Enkelhed er svært men smukt. Med inspiration i japansk stil, arbejder vi med læder. Jeg vil undervise ud fra erfaringer med egen designproces - håndværk - kombineret med funktionalitet og enkelhed.
Vi skaber produkter i et udfordrende materiale - alle valg sætter sine spor. Hvordan kan funktioner være afgørende for udtrykket i vore designs.
Du lærer udskæring, håndsyning og efterbehandling. Opgaverne varierer efter de behov ogfunktioner, du ønsker at arbejde med.
rosatolnovclausen.comwww.ham-lerche.com Kursus nr. 17-5-16


til toppen


17-6 Kalligrafi emneuge

24.-30.april v/Vibeke Lindhardt
Målet er, at alle, udover at få skrevet, tegnet og malet bogstaver, får designet et flot monogram. I præsenteres for forskellige skrifttyper og små opgaver med bogstaver, for derefter at vælge skrift ogudtryk til jeres personlige monogram.

Vi arbejder med bogstaver og skrift til udsmykning af forskellige håndarbejder. Bogstaver vil blive set og brugt som tegn, skriftbilleder og ornamenter.
rosatolnovclausen.comwww.vibekelindhardt.dk Kursus nr. 17-6-16


til toppen


17-7 Syning emneuge

24.-30.april v/Nanna Martinussen
Sy Japanske detaljer. Med udgangspunkt i en enkel overdel, som skal danne base for dit endelige produkt, skal vi på dette kursus arbejde med fine detaljer inspireret af den japanske drapering og foldeteknik.

Japanerne er kendt for deres finurlige detaljer og sjove sy teknikker, og det er det som vi skal arbejde med. Du skal lege med disse teknikker og til slut skal det ende ud med en fin overdel med en smuk Japansk detalje.
Nanna Martinussen www.howtodofashion.dk Kursus nr. 17-7-16


til toppen


NYT - NYT - NYT
20-1 Læder

17. - 21. maj. v/Henriette Andersen
Start tirsdag kl.10 - slut lørdag kl. 12
Kom og prøv kræfter med kernelæder i en uge - et spændende materiale, med mange muligheder.
I løbet af ugen skal vi blandt andet arbejde med forskellige dekorationsteknikker, isætning af diverse låse, vådformning, farvning og modelfremstilling. Vi skal også arbejde med design og fremstilling af eget produkt: En taske, pung, covers, pynt til hjemmet - måske har du en helt anden ide.
Du kan også vælge at fokusere på forskellige teknikker og forskellige teknikker og afprøve dem, uden at ende op med et færdigt produkt. Alt sy arbejde foregår i hånden. andersenlepri.dkwww.andersenlepri.dk Kursus nr. 20-1-16


til toppen


20/21 Rejsekursus, Island-broderi

17. - 26. maj v/Helga jóna
Vi starter med 4 dages højskoleophold med Islandsk broderi, mønstre, teknikker og traditioner.  Så går turen til Island, broderiet arbejder vi videre på undervejs.
I Island besøger vi Nationalmuseet, Husflidsmuseum, Husflidsskole, ser på nationaldragter, besøger islændinge, der arbejder med broderi og bliver inspireret af den enestående natur. Underviser og rejseguide er islandske Helga Jóna (har haft håndarbejdsbutik i Reykjavik) - en unik mulighed for at opleve broderikultur i Island. Rejsen arr. i samarbejde med Herning Turist og grupperejser. Reg.nr. i rejsegarantifonden 2414. Kursus nr. 20/21-1-16


til toppen


NYT - NYT - NYT
22/23 Rejsekursus, Islandsk strik

03. - 13. juni v/Helga jóna
Vi starter med 4 dages højskole i Skals, hvor vi vil arbejde med Islandsk strik, mønstre, teknikker og traditioner.  Så går turen til Island, strikketøjet har vi med i tasken og arbejder videre på.
De første dage i Island, skal vi bl.a. besøge uldspinderi, strikkebutikker, besøge strikdesigner og skindfabrik.
I weekenden skal vi på "Strikkefestivalen 2016" i Blöndurós, hvor vi deltager i de forskellige strikkeworkshops, hos forskellige lærere.
Underviser og rejseguide er islandske Helga Jóna (tidligere haft håndarbejdsbutik i Reykjavik) - en unik mulighed for at opleve strikkekultur i Island.
Rejsen arr. i samarbejde med Herning Turist og grupperejser. Reg.nr. i rejsegarantifonden 2414. Kursus nr. 22/23-1-16


til toppen


26 Sommerkursus  
Vævning, re-design, maskinstrik, strik,
mixed media og syning

Sommerkursus i Skals er som en ferie, hvor du bliver fyldt op med inspiration og ro. Med dygtige lærere og andre elever fordyber du dig i nye teknikker samtidig med, at du udvikler dig selv og dit håndværk.

Vælg mellem følgende fag:
Vævning v/Lotte Dalgaard, re-design v/Amy Lyngaa, maskinstrik v/Dorthe M.L. Jensen, strik v/Helga Jóna, mixed media v/Anne Bjørn, syning v/Marianne Pedersen.

Udover undervisningen er der forskellige aktiviteter: foredragsaftener, markedsaften og udstilling, hvor vi ser hinandens arbejder. Vi tager på udflugt og besøger værksteder og udstillinger.
Se mere under hvert enkelt fag.


26-1 Vævning sommerkursus 26

26. juni - 02. juli v/Lotte Dalgaard
PAPIR er et spændende garnmateriale, det kan være - fladt, glat, blankt, tykt, tyndt, snoet lidt og oversnoet, fra den tyndeste japanske papirtråd til tov til tæpper.
Vi sætter forskellige trende op, både papir og andre garner. Så boltrer vi os i væven med alle former for papirgarner og alle slags bindinger. Der kan væves prøver til beklædning, accessoires, boligtekstiler og rent dekorative arbejder. Kendskab til skaftevæv en fordel - samt nysgerrighed og lyst til at eksperimentere gør det sjovere. Medbring de papirgarner du har. Underviser medbringer et stort udvalg af garner. danskekunsthaandvaerkere.dkwww.danskekunsthaandvaerkere.dk Kursus nr. 26-1-16

Tilmeld dig her


til toppen


26-2 Syning sommerkursus 26

26. juni - 02. juli v/Marianne Pedersen
Du kan sy det, du har lyst til. Det kan være en bluse, kjole, jakke, nederdel, bukser eller andet, du kunne ønske dig. Med individuel undervisning omsættes dine ideer og sammen skaber vi et godt tilrettet mønster, hvor der bliver lagt vægt på en god pasform, der netop passer dig.
Alle deltagere får rådgivning i ideudvikling, materialevalg, sy teknikker, samt masser af fif og ideer. Kurset er for alle, uanset om man er øvet eller nybegynder. Kursus nr. 26-2-16

Tilmeld dig her


til toppen


26-3 Re-design sommerkursus 26

26. juni - 02. juli v/Amy Lyngaa
At arbejde med re-design er både bæredygtighed og sund fornuft! I gamle tekstiler får man meget forærende; fine overflader, spændende sømme og sjove former og med gamle presenninger og skindjakker kan skabes nye punge og tasker…
Vi skal arbejde med at re-designe tøj, tilbehør og boligtekstiler og i kurset vil der ligge moduler med hånd- og maskinbroderi samt relevante trykke teknikker som netop giver mulighed for at arbejde individuelt og personligt.
Med udgangspunkt i egne medbragte tekstiler skal vi skabe nye og nutidige puder, duge, trøjer, tasker og meget mere. Kursus nr. 26-3-16

Tilmeld dig her


til toppen


26-4 Maskinstrik - natur sommerkursus 26

26. juni - 02. juli v/Dorthe Merete Lykke Jensen
Maskinstrik - Naturen flytter ind.
Krogede grene, frøstande, edderkoppespind, mos… denne uge rykker vi for en stund ud i naturen og suger inspiration til os.

Tilbage på værkstedet omsættes inspirationen til garnkvaliteter, der tegnes mønstre, nye farvesammensætninger og strikketeknikker afprøves på strikkemaskinen. Forsøg og eksperimenter der udvikles til din personlige model. Du præsenteres for strikkeprøver med organiske overflader, grafiske udtryk, forløb med modelberegning, kantløsninger... En uge hvor naturen omsættes til garn og masker. www.dmlj.dk Kursus nr. 26-4-16

Tilmeld dig her


til toppen


26-5 Håndstrik sommerkursus 26

26. juni - 02. juli v/Helga Jóna
Håndstrik 1
Håndstrik, teknikker og udregning af modeller.
I denne uge vil vi arbejde med nogle gode og nyttige strikketeknikker.
Det kan f.eks. være forskellige måder at slå op på, eller lukke af, farveskift eller de små, men vigtige ting, der ofte har en stor betydning for, at det færdige resultat får en rigtig flot finish. Vi vil strikke prøver og du får mulighed for at designe din egen trøje. Du lærer at beregne en enkel model efter dine helt egne mål. Kursus nr. 26-5-16

Tilmeld dig her


til toppen


26-6 Mix.media, billeder, artist book
sommerkursus 26

26. juni - 02. juli v/Anne Bjørn
Vi laver billeder i mixed media.
Der arbejdes på plader til billeder eller i papir/karton m.m. til din egen personlige bog: logbog, billedbog, rejsebog, dagbog m.m.
Vi arbejder med struktur og stoflighed.
Vi integrerer tekstiler og papiraftryk, laver fototransfer, metalpatineringer, indfarvning m. rust samt syteknikker til bøgerne, alle kan kombineres med forskellige overfladeteknikker,
Der vises billedserier af udvalgte kunstneres værker til inspiration og snak om komposition. Vi afslutter med fælles billedgennemgang. annebjorn.dkwww.annebjorn.dk Kursus nr. 26-6-16

Tilmeld dig her


til toppen